zondag 1 november 2015

Dagelijkse verwijzing uit de Verdwijning naar de Cursus


Omdat je de eeuwigheid nog niet volledig kunt ervaren heb je wonderen of daden van ware vergeving nodig waarin jij geeft aan je broeders en zusters om aan jezelf te geven en genezen te worden door de Ene die je vertrouwt: de Heilige Geest. Zoals de Cursus zegt:

Wonderen hebben in de eeuwigheid geen plaats, omdat ze een herstellende functie hebben. Maar zolang jij nog genezing nodig hebt, zijn je wonderen de enige getuigen van jouw werkelijkheid die jij kunt herkennen. Je kunt een wonder niet voor jezelf verrichten, want wonderen zijn een manier om aanvaarding te geven en te ontvangen. In de tijd komt het geven eerst, hoewel ze in de eeuwigheid, waar ze niet kunnen worden gescheiden, gelijktijdig zijn. Wanneer jij geleerd hebt dat ze hetzelfde zijn, is de behoefte aan tijd voorbij.
De eeuwigheid is één tijd, met als enige dimensie ‘altijd’.
Dit kan niets voor jou betekenen tot jij je Gods open Armen herinnert en tenslotte Zijn open Denkgeest kent. Net als Hij ben jij ‘altijd’: in Zijn Denkgeest en met een denkgeest als de Zijne. In jouw open denkgeest bevinden zich jouw scheppingen, in volmaakte communicatie uit volmaakt begrip ontstaan. Kon je er maar één van aanvaarden, dan zou jij niets verlangen wat de wereld te bieden heeft. Al het andere zou volstrekt zonder betekenis zijn. Gods betekenis is incompleet zonder jou en jij bent incompleet zonder jouw scheppingen. Aanvaard jouw broeder in deze wereld en aanvaard niets anders, want in hem zal jij jouw scheppingen vinden, omdat hij die met jou geschapen heeft. Je zult pas weten dat jij medeschepper bent met God als je eerst leert dat jouw broeder medeschepper is met jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten