maandag 16 november 2015

Dagelijkse verwijzing uit de Verdwijning naar de Cursus


Gods Antwoord is innerlijk, niet uiterlijk. Als er iets in de wereld verschijnt dan is het een symbool. Denk niet dat God iets doet in de wereld; dat doet Hij niet. Het resultaat van gehoor te geven aan je leiding kan in de wereld tevoorschijn komen als symbolen van veiligheid en overvloed.

Je komt in een positie van kracht in plaats van zwakte. Je merkt dat je geduldiger en rustiger bent in je werk en daardoor meer effectief. Door je denkgeest te ontdoen van je eigen ideeën over je behoeften als jij je tot God wendt, kun je Zijn Liefde ervaren. Bij je terugkomst in de wereld waar je denkt te zijn kan jij je vaker herinneren waar je werkelijk bent – bij God. Van tijd tot tijd zal je heel natuurlijk en duidelijk zien wat je in deze wereld zou moeten doen om je problemen op te lossen dan wel als je met een belangrijke beslissing geconfronteerd wordt wat die beslissing precies zou moeten zijn. Het meest opmerkelijke bewijs dat deze benadering zinnig is ligt in het feit dat hij werkt. Onthoud als je de geschenken van je Vader ontvangt dat je in eeuwigheid bij Hem bent.

Het geheim van het ware gebed is de dingen te vergeten die jij meent nodig te hebben. Vragen om iets specifieks is nagenoeg hetzelfde als naar zonde kijken en die dan vergeven. Eveneens op dezelfde manier zie je in gebed voorbij aan je specifieke behoeften zoals jij die ziet en geef je ze over in Gods handen. Daar worden ze jouw geschenken aan Hem want ze vertellen Hem dat jij geen andere goden voor Zijn aangezicht wilt, geen andere Liefde dan de Zijne. Wat kan Zijn Antwoord anders zijn dan jouw herinnering aan Hem? Kan dat geruild worden voor een beetje te verwaarlozen advies over een probleem van heel korte duur? God antwoordt louter voor de eeuwigheid. Maar toch zijn alle kleine antwoorden hierin vervat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten