zaterdag 7 november 2020

Gezonde voeding voor het brein

Dat we in een speciale tijd leven is nu wel duidelijk voor iedereen. De hele wereld wordt geconfronteerd met een fenomeen die ons normale leven duidelijk op zijn kop zet. Als individu voelen we ons een beetje radeloos en daarom zijn we al blij dat nieuwe regels en orders ervoor zorgen dat we ons min of meer weer veilig voelen.

Maar hierbij wordt wel vergeten hoe krachtig we als individu zijn. Hoe we die kracht kunnen inzetten gaat al helemaal ons petje te boven.

Net zoals we goed zorgen voor ons lichaam met gezonde voeding en beweging heeft ook ons brein nood aan gezonde voeding. Je kan zelfs stellen dat de gezonde voeding voor het brein uiteindelijk ook de gezondheid van het lichaam ten goede komt en vooral de kwaliteit van het leven in zijn geheel, zowel op individueel als op collectief vlak.

Maar wat is die voeding dan wel?

Het begint bij onze aanname over wie we zijn. Algemeen denken we dat we een mens zijn met een lichaam en een geest, een menselijk wezen dus met een spirituele ervaring zou je kunnen stellen. Wat echter over het hoofd wordt gezien is dat de werkelijkheid precies het omgekeerde is: we zijn spirituele wezens met een menselijke ervaring.

Wat houdt dat dan in? Wel dat het meest essentiële van ons bestaan onze geest is, onze spirit, ons denken, ons bewustzijn. En het is vanuit het denken of de geest dat vorm ontstaat.
De voeding nu voor onze geest komt in principe uit twee kampen: het kamp van liefde of het kamp van angst. Een andere basis is er niet.

Liefde symboliseert zich door vreugde, vrede, vrijheid, harmonie, gelukzaligheid, aanvaarding, zegening, wijsheid, gezondheid, schoonheid, overvloed.
Als je denkt vanuit liefde ben je open, liefdevol, gelukkig, geïnteresseerd, levendig, positief, krachtig, ontspannen, noem maar op.

Angst uit zich in kwaadheid, gedeprimeerd zijn, onzeker, aarzelen, vergelijken, oordelen, superieur, gestrest, hulpeloos, onverschillig, bedroefd, agressief, tegendraads, strijdbaar, klagend, om er maar een paar te vermelden.

Wat heel belangrijk is om te begrijpen is dat onze uiterlijke wereld een weergave is van onze innerlijke wereld. Stel je dus maar voor hoe jouw wereld eruit kan zien als jij je geest voedt met liefdevolle, positieve gedachten en anderzijds hoe de wereld er dan wel uitziet als die gevuld is met negatieve gedachten. Nou ja, het is wel duidelijk vanuit welk kamp er het meest gedacht wordt.

Misschien denk je nu wel: ja maar, ik doe toch mijn best, ik ben lief voor de ander, ik ben behulpzaam, ik kijk om naar de ander. En vaak is dat ook wel zo, maar als je eens heel eerlijk naar je gedachten zou kijken, wat stel je dan vast. Zijn je gedachten oordeelloos? Heb je ook niet gauw je mening klaar over hoe iemand er uit ziet. Of wat de ander beter niet zou doen of, … kijk zelf maar.

Verander de wereld, begin bij jezelf is dus helemaal niet zo’n rare gedachte en steunt dus helemaal op het principe van deze voeding. Willen we een andere wereld, een wereld waarin het goed is om te zijn dan is het aan elk van ons om het denken, onze geest te voeden met energie uit het kamp van de liefde. En ja, sorry, maar het is ook zowat de enige manier.

Ga dus op zoek naar manieren hoe je dat kan doen, er zijn er genoeg te vinden. Ik wil je er ook bij helpen, je mag mij dus contacteren om hierover verder te praten, maar begin er vandaag nog aan. Kijk en onderzoek je gedachten en als je merkt dat je het kamp van de angst opzoekt, kies dan opnieuw. Dat is wat men ‘vergeving’ noemt.

Ik wens je zo’n mooi leven toe, de hemel op aarde voor jou, uit het diepste van mijn hart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten