woensdag 29 april 2015

Dagelijkse verwijzing uit De Verdwijning van het Universum naar Een Cursus in Wonderen


Onthoud dat het ego niet alleen is. Zijn bewind wordt ingetoomd en het vreest zijn onbekende ‘Vijand’ die het zelfs niet kan zien. Luidkeels maant het ego jou niet naar binnen te kijken want als je dat doet zullen je ogen op zonde stuiten en zal God jou met blindheid slaan. Dit is wat jij gelooft en dus kijk je niet. Maar dit is niet de verborgen angst van het ego, noch die van jou die daar dienstbaar aan is. Luidkeels, inderdaad, verkondigt het ego dat het dit wel is; te luid en te vaak. Want onder dit constante geschreeuw en die uitzinnige bewering is het ego er niet zo zeker van dat dit wel zo is. Achter jouw angst om vanwege de zonde naar binnen te kijken gaat nog een andere angst schuil en wel een die het ego doet sidderen en beven.
Wat als je naar binnen keek en geen zonde zag? Deze ‘beangstigende’ vraag is er een die het ego nooit stelt. En jij die ze nu wel stelt vormt een te ernstige bedreiging voor het verdedigingssysteem van het ego dat het zich er nog druk om maakt te veinzen dat het jouw vriend is.
Zij die zich met hun broeders hebben verbonden, hebben zich van de overtuiging losgemaakt dat hun identiteit in het ego ligt. Een heilige relatie is er een waarin jij je verbindt met dat wat in waarheid deel van jou uitmaakt. En je geloof in zonde is al aan het wankelen gebracht en ook ben je nu niet totaal ongenegen om naar binnen te kijken en ze niet te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten