woensdag 1 april 2015

Dagelijkse verwijzing uit De Verdwijning van het Universum naar Een Cursus in Wonderen


Maar de geschiedenis van het universum – verleden en toekomst – is eenvoudig een scenario dat door het ego werd geschreven, het verhaal dat geschreven werd door de idioot van de wereld, waar in elke denkbare vorm de daad van de afscheiding wordt uitgespeeld.

Alleen een bestendig doel kan gebeurtenissen toerusten met een stabiele betekenis. Maar dat moet ze allemaal één enkele betekenis verlenen. Als ze verschillende betekenissen krijgen wil dit stellig zeggen dat ze verschillende doelen weerspiegelen. En dat is alle betekenis die ze hebben. Kan dit wel betekenis zijn? Kan verwarring de betekenis van betekenis zijn? Waarneming kan niet constant in beweging zijn en tevens ergens ruimte laten voor stabiliteit in betekenis. Angst is een oordeel dat nooit gerechtvaardigd is. Zijn aanwezigheid heeft geen andere betekenis dan te laten zien dat jij een angstig scenario hebt geschreven en bijgevolg bang bent. Maar niet omdat wat jij vreest op zichzelf een angstwekkende betekenis heeft.

Hoe kan communicatie werkelijk tot stand worden gebracht zolang de gebruikte symbolen verschillende dingen betekenen? Het doel van de Heilige Geest geeft één interpretatie die voor jou en voor jouw broeder betekenis heeft. Zo kun jij met hem en hij met jou communiceren. In symbolen die jullie beiden kunnen verstaan wordt het betekenisoffer ongedaan gemaakt. Elk offer gaat gepaard met het verlies van je vermogen verbanden tussen gebeurtenissen te zien. En afzonderlijk bekeken hebben ze ook geen betekenis. Want er is geen licht waar ze in gezien en begrepen kunnen worden. Ze hebben geen doel. En waartoe ze dienen kan niet worden gezien. In geen enkele gedachte aan verlies schuilt enige betekenis. Niemand is het met je eens geweest wat het betekent. Het maakt deel uit van een vervormd scenario dat niet betekenisvol kan worden geïnterpreteerd. Het moet voor altijd onbegrijpelijk zijn. Dit is geen communicatie. Je duistere dromen zijn niets dan de zinloze, geïsoleerde scenario’s die je schrijft in je slaap. Zoek niet naar betekenis in afzonderlijke dromen. Alleen dromen van vergeving kunnen worden gedeeld. Die betekenen voor jullie allebei hetzelfde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten