woensdag 24 juni 2015

Dagelijkse verwijzing uit de Verdwijning naar de Cursus


Voor het ego is het lichaam dierbaar omdat het erin huist en verbonden leeft met het huis dat het gemaakt heeft. Het maakt deel uit van de illusie die het heeft afgeschermd tegen de ontdekking dat het zelf een illusie is.

Als je nou zelf, voordat je de Cursus had, dacht dat je een lichaam was dan kun je ervan verzekerd zijn dat andere mensen zeker denken dat zij lichamen zijn. Een belangrijk ingrediƫnt van je vergeving is dat je mensen wilt laten zien, in stilte, dat ze geen lichamen zijn. Dat is de manier waarop je denkgeest zeker zal leren dat jij geen lichaam bent. Zoals de Cursus zegt:

De Heilige Geest verzoent in ons allen door ongedaan te maken en heft zo de last op waarmee jij je denkgeest hebt bezwaard. Door Hem te volgen word je teruggeleid naar God waar jij thuishoort en hoe kun jij anders de weg vinden dan door jouw broeder met je mee te nemen? Mijn aandeel in de Verzoening is pas compleet wanneer jij eraan deelneemt en die weggeeft. Zoals je onderwijst, zo zal je leren. Ik zal jou nooit verlaten of in de steek laten, want jou in de steek laten zou betekenen mezelf in de steek laten en God die mij geschapen heeft. Je laat jezelf en God in de steek als jij een van jouw broeders in de steek laat. Je moet hen leren zien zoals ze zijn en begrijpen dat ze aan God toebehoren, net als jij. Hoe zou je jouw broeder beter kunnen behandelen dan door God te geven wat God toekomt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten