woensdag 3 juni 2015

Dagelijkse verwijzing uit de Verdwijning naar de Cursus


De schuldeloze denkgeest kan niet lijden.  Dus als de Cursus zegt dat je niet geschaad kunt worden, bedoelt hij dat het beoefenen van het soort van vergeving dat weet dat je niet geschaad kan worden er uiteindelijk toe zal leiden dat je hetzelfde vermogen hebt als Jezus had om niet te lijden of pijn te voelen. Van welk belang zullen je problemen dan zijn?
Het ego wil dat het Jezus-wonderlichaam totaal anders is dan jij en heel speciaal, wat een heel slimme manier is om iedereen anders en speciaal te laten blijven.
De Heilige Geest weet dat je hetzelfde bent. Zoals de Verklaring van Termen aan het einde van de Cursus over Jezus zegt:

De naam Jezus is de naam van iemand die mens was, maar in al zijn broeders het gelaat van Christus zag en zich God herinnerde. Zo werd hij met Christus vereenzelvigd, niet langer een mens, maar één met God. De mens was een illusie want hij leek een afgescheiden wezen te zijn, op zichzelf staand in een lichaam dat zijn zelf leek weg te houden van het Zelf, wat alle illusies doen. Maar wie kan verlossen tenzij hij illusies ziet en dan vaststelt wat ze zijn? Jezus blijft een Verlosser omdat hij het onware zag zonder dat als waar te aanvaarden. En Christus had zijn vorm nodig opdat hij aan de mensen kon verschijnen en hen van hun eigen illusies kon verlossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten