donderdag 16 juli 2015

Dagelijkse verwijzing uit de Verdwijning naar de Cursus


Als je weet dat het je eigen droom is dan is er een deel van je dat weet dat er in werkelijkheid geen onrechtvaardigheid bestaat.

Jij denkt dat jouw broeder oneerlijk is tegen jou, omdat je denkt dat iemand wel oneerlijk moet zijn om een ander onschuldig te maken. En in dit spel zie je maar één doel voor heel je relatie. En dat probeer jij toe te voegen aan het doel dat eraan gegeven is. Het doel van de Heilige Geest is het ervoor te zorgen dat de Tegenwoordigheid van je heilige Gasten aan jou kenbaar wordt gemaakt. En aan dit doel kan niets worden toegevoegd, want de wereld heeft behalve dit geen doel. Aan dit ene doel iets toe- of afdoen betekent niets anders dan de wereld én jezelf elke bedoeling ontnemen. En elke oneerlijkheid die de wereld over jou lijkt uit te storten, heb jij over haar uitgestort door haar doelloos te maken, verstoken van de functie die de Heilige Geest ziet. En aldus wordt ieder levend wezen op aarde eenvoudige rechtvaardigheid ontzegd.
Wat deze onrechtvaardigheid aanricht bij jou die op een oneerlijke manier oordeelt en die ziet naar je geoordeeld hebt, kun jij niet eens inschatten. De wereld wordt dof en dreigend en je kunt geen spoor ontwaren van heel de gelukkige fonkeling die de verlossing brengt om jouw weg te verlichten. En zo zie jij jezelf, beroofd van het licht, overgeleverd aan het duister en onterecht zonder enig doel in een nutteloze wereld achtergelaten. De wereld is eerlijk omdat de Heilige Geest onrechtvaardigheid naar het licht binnenin jou heeft gebracht en daar is alle oneerlijkheid beëindigd en vervangen door rechtvaardigheid en liefde. Als jij ergens onrechtvaardigheid waarneemt, hoef je slechts dit te zeggen:

Hierdoor ontken ik de Tegenwoordigheid van de Vader en de Zoon. En ik wil Hen liever kennen dan onrechtvaardigheid zien, die wordt weggeschenen door Hun Tegenwoordigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten