dinsdag 28 juli 2015

Dagelijkse verwijzing uit de Verdwijning naar de Cursus


Ongelukkigerwijze werden de brieven van Paulus uiteindelijk letterlijk voor een evangelie versleten. Een van de redenen waarom hij dacht zoals hij deed was omdat hij in de oude geschriften geloofde. We hebben er de nadruk op gelegd dat het christendom een voortzetting was van het oude verhaal in een nieuwe verpakking. Als je hoofdstuk 53 van Jesajah zou lezen, speciaal de verzen 5 tot en met 10, zou je de houding van het christendom in een notendop vinden!
Hoe kon Paulus denken dat de wederopstanding geestelijk en niet lichamelijk was als hij op deze manier dacht? Wederopstanding heeft niets met het lichaam te maken en als je dat gelooft maakt dat het lichaam erg belangrijk – het totaal tegenovergestelde van de echte boodschap van Jezus. Zoals zijn Cursus duidelijk onderricht:

Verlossing is bestemd voor de denkgeest en ze wordt verkregen door middel van vrede. Dit is het enige wat kan worden verlost en de enige manier waarop dat kan. Elke reactie, anders dan liefde, ontstaat uit een verwarring over het ‘hoe’ en ‘wat’ van verlossing en dit is het enige antwoord. Verlies dit nooit uit het oog en sta jezelf nooit toe te geloven, al was het maar voor even, dat er een ander antwoord is. Want dan zal je jezelf ongetwijfeld onder de armen scharen die niet begrijpen dat ze in overvloed leven en dat hun verlossing gekomen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten