vrijdag 3 februari 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 10

Een kort overzicht ter herhaling:

De eerste omwenteling –de cellulaire - duurde ongeveer 16,4 miljard jaar -              13 x 1,26 miljard jaar.
De tweede omwenteling – de dierlijke -  duurde 820 miljoen jaar -                            13 x 63,1 miljoen jaar.
De derde omwenteling – de familiaire -  duurde 41 miljoen jaar -                              13 x 3,2 miljoen jaar.
De vierde omwenteling – de stammen - duurde iets meer dan 2 miljoen jaar -          13 x 160.000 jaar.
De vijfde omwenteling – de culturele -  duurde 104.000 jaar -                                   13 x 8000 jaar.
De zesde omwenteling (3115 v Chr.) - de nationale – bijna 5000 jaar -                      13 x 379 jaar.
De zevende omwenteling (1755 na Chr.) - de planetaire – duurde 256 jaar -             13 x 19,7 jaar.
De achtste omwenteling – de galactische -  duurde 12,8 jaar -                                    13 x 360 dagen.
De negende omwenteling – de universele - duurde 260 dagen -                                 13 x 20 dagen.

Elke 5e dag heeft steeds de grootste opening in het bewustzijn gevolgd door de 5e nacht die de meeste impact heeft. In deze periodes vonden er telkens grote doorbraken en transformaties plaats.

Voor de eerste omwenteling was dit de geboorte van ons zonnestelsel. De daaropvolgende nacht
kende een bombardement van meteorieten.

Gedurende dag 5 van de tweede omwenteling kwam leven op het vaste land en de daaropvolgende nacht stierf 97 % van het leven uit.

Het vermoeden dat zoogdieren kleurenvisie ontwikkelden staat voor dag 5 van de derde omwenteling en wat er die volgende nacht gebeurd is, is niet achterhaald.

De vierde omwenteling kende in zijn vijfde dag het bewustzijn van vuur. Het vuur kon er echter niet voor zorgen dat er de vijfde nacht (680.000 jaar geleden) een ijstijd was.

In de vijfde dag van de vijfde omwenteling ontwikkelde zich kunst. Kunst werd heel belangrijk want met kunst werd het bewustzijn wakker gemaakt voor een toekomst. De eerste vorm van visualiseren zou je het kunnen noemen. Een visualisatie die dan uitgewerkt werd in de vorm om op die manier het gewenste te manifesteren. 32.000 jaar geleden dan, de vijfde nacht van deze omwenteling stierf de neanderthaler uit. De reden hiervan is dat zij niet veranderden, ze bleven gewoon vasthouden aan het oude en konden zich geen toekomst voorstellen.

In de nationale omwenteling kennen we het leven van Jezus. De boodschap die hij bracht was dat onze ware aard goddelijk is en dat er geen tussenpersoon nodig is om in contact te staan met God, met onze Bron. Gedurende de vijfde dag van deze omwenteling werd deze boodschap verspreid. Dat was 40 jaar na Jezus. Hij was dus net overgegaan. In de vijfde nacht kwam Rome ten val door het besef dat ieder een eigen stem had. Niet langer werd alleen de keizer als goddelijk erkend.

Op de lijn van de vijfde dag van de planetaire omwenteling ontdekte Einstein
E= mc2. Energie is gelijk aan massa maal de lichtsnelheid in het kwadraat.
In het midden van deze omwenteling, in 1924, ontdekt Hubble dat we in een oneindig universum leven. Een oneindig universum waarin alles mogelijk is. Een hele grote sprong dus in bewustzijn. De daaropvolgende nacht is dan de vooravond van de tweede wereldoorlog.

Het valt niet te ontkennen dat er sinds 1999 veel duistere zaken het licht hebben gezien en uit de doofpot werden gehaald. Ethiek deed zijn werk.

We evolueerden naar de periode van bewust creëren. We zijn inmiddels bekend met het boek van Rhonda Byrne ‘The Secret’ waarin velen aan bod komen die de kunst van het manifesteren onder de knie hebben. Met haar boek bereikte zij het grote publiek. Ook Esther en Jerry Hicks maken ons wegwijs in dit nieuwe bewustzijn door hun contact met het non-fysieke gekend onder Abraham. En naast een enorm aanbod aan nieuwe informatie verdient Een Cursus in Wonderen hierin natuurlijk ook een vermelding. Deze cursus die in de jaren zestig van de vorige eeuw voor het eerst werd ontvangen door Helen Schucman legt de basis voor een nieuwe manier van denken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten