dinsdag 7 februari 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 14

Hoe weet je dus of je handelt vanuit je intuïtie? En hoe blijf je afgestemd op je intuïtie?

Iedereen heeft wel eens een ervaring gehad die voortspruit uit de intuïtie. We kennen allemaal wel een aha-moment toch? Zo’n eye-opener. Het gevoel erbij is meestal is ook zo weer weg. En al gauw komt ook het verstand om de hoek kijken, te herkennen aan o.a. twijfel. Het ego springt hier maar al te graag onmiddellijk op in, bang voor verder dieper inzicht.

Ian Xel Lungold noemt in zijn lezing het verstand (= het ego) een op zelfbehoud gericht mechanisme die liever gelijk heeft dan dat jij overleeft. En is dit nu ook niet een heel bekende zin uit Een Cursus in Wonderen waar de vraag wordt gesteld of je liever gelijk hebt of gelukkig wil zijn? ‘En’, zegt hij verder, ‘een goed begrip hebben op het verstand is belangrijk want wanneer je goed kan werken met je intuïtie dan kan het verstand een goed hulpmiddel zijn en wordt het een goed gereedschap.’

Intuïtie is je persoonlijk weten. Al het weten komt voort uit een Bron. Je kan die Bron God noemen, het Al, Liefde of welke naam ook die jij prefereert, maar alle weten komt ergens vandaan. En al dit weten stroomt vanuit een bron (zie schema hieronder), een stroom van creatie, van schepping. En in die stroom van gebeurtenissen is ook jouw bewustzijn aanwezig. Jouw bewustzijn is binnen die stroom een aanwezigheid die zich situeert binnen tijd en ruimte. Wanneer je in je intuïtie bent, ben je centraal aanwezig in die stroom. Volgens de leringen van Abraham ben je dan in de Vortex. Het doel dus is om zoveel als mogelijk in die stroom, ‘in de flow’ te blijven.Om dit doel te bereiken wist elke Maya aan de hand van de kalender die ze gebruikten wat de bedoeling voor die dag was waardoor die dag gericht beleefd kon worden.  Gebeurtenissen werden dus niet als een toevalligheid bestempeld, maar waren een logisch gevolg van het wel of niet naleven van het doel van die dag. En als je helemaal weet wat je moet doen op de plaats waar je bent dan geeft dat zekerheid en voelt het alsof je in de Hemel bent. Dat was precies het doel van hun kalender, afstemmen op de hemelse toestand.

Hier wringt dus het schoentje met onze kalender die gebaseerd is op de omwentelingen van de aarde om de zon en dus helemaal niets te maken heeft met persoonlijk advies. Zo zie je hoe groot de invloed van een kalender op een samenleving kan zijn. Onze geschiedenis en onze evolutie zou hoogstwaarschijnlijk helemaal anders zijn geweest hadden ook wij gebruik gemaakt van een astrologische kalender.

Maar het is nooit te laat en een vergissing kan altijd rechtgezet worden. En ook al zit het er niet in dat we overschakelen op een andere jaartelling, het hoeft ons niet te beletten te leren leven vanuit de intuïtie. En laat dat nu juist de bewustzijnsintentie zijn van de laatste omwenteling die gemarkeerd was op die merkwaardige steen uit Coban: bewust co-creëren.

Via deze blog bied ik je de komende dagen en maanden allerlei tools aan die jou kunnen helpen om jouw richting, jouw doel en jouw Hemel hier op aarde te vinden.

Het zijn de middelen die mij geholpen hebben en die ik graag met jou wil delen. Hou deze blog dus in de gaten.

1 opmerking:

  1. Eindelijk weer tijd gevonden om te reageren: https://jwjongejans2014.wordpress.com/2017/10/17/de-geschiedenis-van-de-afscheiding-dag-14/

    BeantwoordenVerwijderen