donderdag 9 februari 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 16

We verlangen allemaal naar geluk, naar rust, naar vrede. En een vredige geest is een geest die denkt vanuit zijn intuïtie of zoals Een Cursus in Wonderen het noemt, vanuit het juist gerichte denken, het denken vanuit het hart.

Ook Ian Xel Lungold geeft in zijn lezing een bruikbare visie om tot een rustige geest te komen.
Wanneer je vrede wil bereiken moet je, volgens zijn visie, gecenterd zijn. Gecenterd zijn wil zeggen dat je weet dat je baas bent over je gedachten en de richting van je gedachten herkent aan je gevoel. Vervolgens is er zekerheid die komt door een herkenning van de opbouw van de patronen, zoals bijvoorbeeld autorijden. 

Als je leert autorijden moet je, voor je plaats neemt achter het stuur, kennis hebben van het verkeersreglement. En dan moet je ook de techniek van het autorijden onder de knie krijgen, je moet leren schakelen, zachtjes ontkoppelen en tegelijkertijd het gaspedaal een beetje indrukken, tegelijkertijd het verkeer in de gaten houden, tijdig leren remmen, enz. 

In het begin ben je dus nog heel onzeker hierin tot je voldoende weet wat er allemaal tegelijkertijd moet gebeuren en je, zonder je er nog druk over te maken, in de auto stapt en vertrekt en er bovendien van geniet.

Wist je trouwens dat autorijden het mooiste voorbeeld van handelen volgens je intuïtie is, want we weten allemaal dat we aandachtig moeten zijn in het verkeer anders gebeuren er ongelukken. En die gebeuren dan ook als je niet oplet.

Dus hoe beter je de volgorde kent van hoe iets werkt, hoe zekerder je bent, hoe meer je gecenterd bent, dus rust in je hoofd. De rust die ons een goed gevoel geeft. 

De kennis over de gestructureerde opbouw van de evolutie van ons bestaan gaf ook de Maya zekerheid en stemde hen in zekere mate hoopvol over de toekomst omdat zij in die evolutie zagen dat dingen steeds beter werden.


Morgen zie je wat meer geschiedenisvoorbeelden over de opbouw van deze structuur om aan te tonen hoe de dingen in positieve richting evolueren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten