vrijdag 20 februari 2015

Verwijzing uit De Verdwijning van het Universum naar Een Cursus in Wonderen


Het soort van vergeving dat Jezus in praktijk bracht en nu in zijn Cursus leert is niet dezelfde soort als waar het christendom en de wereld soms in deelnemen. Als dat het was dan zou het tijdsverspilling zijn. Het christendom begrijpt Jezus verkeerd. Hij leert in zijn Cursus ware vergeving. … Er is geen substituut voor het bestuderen en beoefenen van de Cursus … Je zou niet moeten trachten om voor jezelf te beginnen. Je werkt al eeuwenlang op je eigen houtje. Het is net als het aloude gezegde:

Als je maar blijft doen wat je altijd hebt gedaan zal je krijgen wat je altijd hebt gekregen.

Wat je altijd kreeg was een retourtje naar deze ‘psycho-planeet’ of een vergelijkbare plaats. Het is de hoogste tijd om uit die dolgedraaide draaimolen te stappen.

… een wonder heeft niets met het fysieke vlak van doen. Het is een verschuiving van perspectief in de denkgeest.   Dan ben je met de oorzaak bezig. Zoals de Cursus zegt:

Vergeet niet dat de keuze voor zonde of waarheid, voor hulpeloosheid of macht, de keuze is om aan te vallen of te genezen. Want genezing komt van macht en aanval van hulpeloosheid. Wie jij aanvalt kun je niet willen genezen. En wie jij genezen wilt hebben moet wel degene zijn die jij verkozen hebt van aanvallen te vrijwaren. En wat is deze beslissing anders dan de keuze hem ofwel door de ogen van het lichaam te zien ofwel hem door visie aan jou geopenbaard te laten worden? Hoe deze beslissing tot haar gevolgen leidt is niet jouw probleem. Maar wat jij wilt zien moet wel jouw keuze zijn. Dit is een cursus in oorzaak, niet in gevolg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten