vrijdag 6 februari 2015

Verwijzing uit de Verdwijning van het Universum naar Een Cursus in Wonderen


Wat voor soort dienst bewijs je mensen als je ze niet bewust maakt van het feit dat het denksysteem van angst, dat zij ontkend hebben en naar buiten geprojecteerd, nauwkeurig onderzocht dient te worden in hun leven als ze er vrij van willen worden?

We hebben eerder al gezegd dat de afscheiding dissociatie was en is en dat, als ze eenmaal optreedt, projectie haar voornaamste verdediging wordt of het instrument dat haar gaande houdt.

Wat je projecteert verstoot je en daarom geloof je niet dat het van jou is. Je sluit jezelf uit juist door het oordeel dat jij anders bent dan degene op wie je projecteert. Aangezien je tevens veroordeeld hebt wat je projecteert blijf je het aanvallen omdat je het afgescheiden blijft houden. Door dit onbewust te doen probeer je het feit dat jij jezelf hebt aangevallen buiten je bewustzijn te houden en zo verbeeld jij je dat jij jezelf veilig hebt gesteld.

Maar projectie zal jou altijd kwetsen. Ze versterkt je geloof in je eigen gespleten denkgeest en haar enige doel is de afscheiding gaande te houden. Het is uitsluitend een instrument van het ego om jou te doen voelen dat jij anders bent dan je broeders en van hen afgescheiden. Het ego rechtvaardigt dit op grond van het feit dat het jou ‘beter’ doet lijken dan zij waarmee het jouw gelijkheid met hen nog verder verdoezelt. Projectie en aanval zijn onlosmakelijk verbonden omdat projectie altijd het middel is waarmee een aanval wordt gerechtvaardigd. Woede zonder projectie is onmogelijk. Het ego gebruikt projectie alleen om jouw waarneming zowel van jouzelf als van je broeders te verwoesten. Het proces begint met het uitsluiten van iets wat in jou bestaat maar wat jij niet wilt en leidt er regelrecht toe jou van je broeders uit te sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten