dinsdag 3 februari 2015

Verwijzing uit de Verdwijning van het Universum naar Een Cursus in Wonderen


Een zieke geest kan zichzelf niet genezen. We hebben hulp nodig. Hoe lang het kost  om te leren wat de Cursus zegt en hoe het toe te passen is onze eigen keus. We kunnen zelf kiezen wat we op een bepaald moment willen leren, maar uiteindelijk zullen we ons bewust worden van het feit dat er maar twee dingen zijn om uit te kiezen in plaats van de massa’s keuzen die we nu denken die er voor ons openstaan. De Cursus beweert niet dat hij superieur is aan andere spirituele paden, maar steekt gelijk niet onder stoelen of banken dat het uiteindelijk absoluut noodzakelijk zal zijn dat we hem leren.

En deze twee dingen zijn:

Het ego kan zich niet verzetten tegen de wetten van God al evenmin als jij, maar het kan ze interpreteren naar zijn eigen wens net als jij. Om die reden dient de vraag ‘Wat verlang je?’ beantwoord te worden. Je beantwoordt die iedere minuut en iedere seconde en elk moment dat je een beslissing neemt vormt een oordeel dat allesbehalve zonder gevolg is. De gevolgen ervan zullen automatisch volgen totdat de beslissing wordt herzien. Maar bedenk dat de alternatieven zelf onveranderlijk zijn.
De Heilige Geest is, net als het ego, een beslissing. Samen vormen ze alle alternatieven die de denkgeest kan aanvaarden en gehoorzamen.
De Heilige Geest en het ego zijn de enige keuzemogelijkheden die voor jou openstaan.

God heeft de ene geschapen en dus kun je die niet verdelgen.
Jij hebt de andere gemaakt en dus kun je dat wel.

Alleen wat God schept is onomkeerbaar en onveranderbaar. Wat jij gemaakt hebt kan altijd worden veranderd omdat jij, wanneer je niet denkt zoals God, in feite helemaal niet denkt. Waanideeën zijn geen werkelijke gedachten alhoewel je erin geloven kunt. Maar je hebt het bij het verkeerde eind. De denkfunctie komt van God en rust in God.

Als deel van Zijn Denken kun je niet los van Hem denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten