dinsdag 26 mei 2015

Dagelijkse verwijzing uit de Verdwijning naar de Cursus


Het ego tracht je ervan te overtuigen dat je een persoonlijk verhaal hebt dat klaarblijkelijk waar is. De houding van de Heilige Geest kan echter het beste samengevat worden in slechts vier woorden: het is nooit gebeurd.
Het ego zou er helemaal weg van zijn als jij doorging met geloven dat er werkelijk een wereld bestaat die al bestond voor jouw leven begon en die door zal blijven gaan met bestaan nadat je lichaam overlijdt. Het antwoord van de Heilige Geest, hoe buitensporig het ook maar mag toeschijnen voor je ego, is dit:

Maar het is trots die beweert dat je in een wereld gekomen bent die volledig los van jou staat, ontoegankelijk voor wat jij denkt en volkomen afgezonderd van wat jij toevallig denkt dat ze is. Er is geen wereld! Dit is de kerngedachte die de cursus probeert te onderwijzen. Niet ieder is bereid dit te aanvaarden en ieder moet zo ver gaan als hij zich kan laten leiden langs de weg die hem naar de waarheid voert. Hij zal terugkeren en weer verder gaan of misschien een tijdje ervoor terugwijken en terugkeren eens weer.
Maar genezing is het geschenk van hen die bereid zijn te leren dat er geen wereld is en die les nu kunnen aanvaarden. Hun bereidheid zal hun de les aanreiken in een vorm die zij kunnen begrijpen en herkennen.
Sommigen zien die plotseling in hun stervensuur en staan op om haar te onderwijzen. Anderen vinden haar in een ervaring die niet van deze wereld is en die hun laat zien dat de wereld niet bestaat want wat zij aanschouwen moet wel de waarheid zijn en toch weerspreekt dat duidelijk deze wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten