donderdag 21 mei 2015

Dagelijkse verwijzing uit De Verdwijning van het Universum naar Een Cursus in Wonderen


Het ego zoekt complexiteit en stelt daar zijn vertrouwen in. De waarheid van de Heilige Geest is eenvoudig, niet noodzakelijkerwijze gemakkelijk voor jou, maar eenvoudig.

Het ego zegt dat jij anders bent dan anderen. De Heilige Geest zegt dat in werkelijkheid iedereen hetzelfde is en je moet dat echt zo voelen om je Zijn visie aan te meten. Want de Cursus zegt je:

Het verschil tussen de projectie van het ego en de uitbreiding van de Heilige Geest is heel eenvoudig. Het ego projecteert om uit te sluiten en dus om te misleiden. De Heilige Geest breidt Zich uit door Zichzelf in iedere denkgeest te herkennen en ziet ze aldus als één. Er is niets wat in deze waarneming in conflict is want wat de Heilige Geest waarneemt is allemaal hetzelfde. Waar Hij ook kijkt, Hij ziet Zichzelf en omdat Hij één is schenkt Hij steeds het hele Koninkrijk. Dit is de enige boodschap die God Hem heeft gegeven en ten behoeve waarvan Hij dient te spreken want dat is wat Hij is. De vrede van God ligt in die boodschap en dus ligt de vrede van God in jou. De grootse vrede van het Koninkrijk straalt voor eeuwig in jouw denkgeest, maar ze moet naar buiten toe uitstralen om jou ervan bewust te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten