maandag 30 januari 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 6

Volgens de ontdekkingen op die steen begon de eerste cyclus, 16,4 miljard jaar geleden. Dit is een exact aantal wentelingen van de Tun van 360 graden. Volgens deze kalender was de Big Bang, de oerknal dus 16,4 miljard jaar geleden.
Wetenschappers hebben berekend dat de oerknal zo’n 13,7 miljard jaar geleden is gebeurd. Een aardige benadering van het getal dat door de Maya vastgesteld werd toch!

Zoals gezegd werd elke omwenteling opgedeeld in 13 delen. Elk deel van deze cyclus duurt 1,26 miljard jaar. Dertien delen dus van elk 1,26 miljard jaar. En zoals je inmiddels weet heeft elke cyclus een specifieke intentie, een specifiek niveau van bewustzijn. Deze cyclus wordt ook hiernaar genoemd. Voor wat betreft deze eerste omwenteling is dat de cellulaire omwenteling.

Ik keer nu even terug naar het scheppingsverhaal dat wij in onze cultuur kennen.
Daarin wordt aanvaard dat er vanuit het niets iets ontstond. Een punt, stip of bol om er toch maar een beeld bij te vormen. God zou deze eerste bol geschapen hebben op de eerste dag om vervolgens de volgende dag een tweede bol te scheppen. Het centrum van de tweede bol lag ergens op het oppervlak van de eerste bol. Het vlak waar die twee bollen elkaar overlappen kreeg de naam Vesica Pisces. Google maar eens op deze naam voor een afbeelding.

Ik haal dit aan omdat we in de metafysica konden zien dat er een gespleten denkgeest ontstond bij de aanname van de mogelijkheid van afscheiding. Het puntje breidde zich dus uit naar twee puntjes of bolletjes, maar nog steeds een geheel van een bolletje. Vind je ook niet dat zowel de voorstelling van dit scheppingsverhaal als de cellulaire ontwikkeling in de eerste omwenteling die door de Maya omschreven wordt, een prachtige weergave is van het nietig dwaas idee?

Maar goed, we gaan weer verder. Tijdens deze omwenteling was de intentie of bewustzijn actie/reactie. Alle natuurwetten die we tot op de dag van vandaag gebruiken zijn in deze periode ontstaan.


(wordt vervolgd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten