dinsdag 31 januari 2017

De geschiedenis van de afscheiding - dag 7

Het laatste deel van een omwenteling is een deel van licht en het eerste deel van de volgende laag begint ook met een deel van licht.

De tweede omwenteling die op de piramide voorgesteld wordt begon 820 miljoen jaar geleden waarvan elk deel 63,4 miljoen jaar duurde. Deze cyclus wordt de dierlijke omwenteling genoemd omdat 63 miljoen jaar geleden de eerste levende dieren ontstonden.

Het is zo dat op de eerste dag van deze dierlijke omwenteling cellen begonnen samen te klonteren, gingen samenwerken en dag per dag, deel per deel ontwikkelde dit zich verder tot steeds meer complexere organismen. Het is dus niet een opeenhoping van toevalligheden maar een evolutie met een duidelijk plan.
De intentie van deze 2e omwenteling was stimuleren/response. Een bewustzijn dat verder bouwde aan een overlevingsmechanisme.

De derde omwenteling dan begon 41 miljoen jaar geleden en noemt de familiaire omwenteling. In deze periode ontstaan de eerste apen.
Het bewustzijnsniveau van deze omwenteling is stimulans/individuele response en elk deel duurt 3,2 miljoen jaar. Grote groepen dieren, zwermen - zoals je dit nog steeds kan zien bij vissen en vogels – formeren kleinere groepen en worden families.


Morgen verdere uitleg over de volgende omwentelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten