donderdag 4 februari 2021

Les 36 ~ Mijn heiligheid omsluit al wat ik zie. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is belangrijk de consequentie van de gedachte van vandaag goed te begrijpen. Wanneer je naar de wereld kijkt en je breidt jouw heiligheid uit, eerst vanuit het geloof van jouw heiligheid die je leerde uit de les van gisteren, om dan zo verder de dingen te omhullen met jouw heiligheid, dan maak je op de juiste manier gebruik van liefde.

De uitbreiding van jouw veiligheid is een prachtig, prachtig geschenk aan jezelf en aan de wereld want in plaats dat je ziet dat de wereld jou aanvalt, in plaats van jouw broeders en zusters te zien als potentiële aanvallers of als jouw vijanden, omhul je hen met een niet oordelende, zuiverende energie en breid jij jou zelf verder de hele tijd uit. Of je schiet vuurpijlen van aanval of oordeel af of je breidt jouw heiligheid, jouw liefdevolle, creatieve, levendige levenskracht, uit. Een grote energiecentrale. De keuze is aan jou. Of je kiest voor een energiecentrale van haat en oordeel of voor een centrale van heiligheid en liefde. En jij weet welke jou een beter gevoel zal geven.

Hoe weet je dat? We hebben het reeds gehad over jouw begeleidingssysteem, het feedback systeem dat jou laat weten hoe ver je van of dicht bij liefde bent.

Er is slechts één weg en jullie zitten allemaal op dezelfde weg; ofwel loop je in de richting van liefde of je loopt weg van liefde.

Wanneer je in de richting van liefde loopt ervaar je een gevoel van tevredenheid, enthousiasme, blijheid, geluk, nieuwsgierigheid, fascinatie; een algemeen, vrolijke sfeer, niet per se een heel uitbundige sfeer, maar een sfeer waarbij je voelt dat je goed bezig bent, dat je in de goede richting gaat.

Wanneer je een verkeerde keuze maakt, op basis van je normale perceptie, van je aangeleerde perceptie als het ware, zal je een gevoel van beperking ervaren. Een gevoel van afgesloten zijn van, een gevoel van haat, schaamte, schuld. En dat betekent dat jouw begeleidingssysteem jou zegt: ‘oei, nee, je hebt een verkeerde keuze gemaakt’.

Vele van jullie begrijpen jullie gevoelens niet. Je denkt dat ze eerder een soort vloek zijn omdat ze vluchtig lijken, onstabiel, oorzaak voor veel problemen, ze laten je schreeuwen tegen andere mensen. Maar van zodra jouw denkgeest zuiverder wordt, door afstand te nemen van onophoudelijk oordelen, laten jouw gevoelens jou weten waar je bent en wat je wel of niet hebt gedaan. Niet als straf. Jouw negatieve gevoel moet je niet zien als een bestraffing, maar als iets dat jouw aandacht vereist, dat jouw aandacht trekt omdat jij jezelf zou afvragen: ‘wat gebeurt hier, ik voel mij niet langer blij of tevreden, ik ben afgezakt naar angst, wat heb ik mezelf zo net aangedaan?’

Dit begeleidingssysteem gaat niet over de wereld, het gaat over jouw relatie met de wereld. Kijk dus naar elk negatief gevoel dat je hebt. En in plaats van dat gevoel toe te wijzen aan een persoon, een ding, een plaats of een ervaring, hou je dat gevoel bij jezelf en vraag jij jezelf erbij af wat je gedaan hebt. En elke keer, in elk geval afzonderlijk, zal je bewust worden van de oorzaak van jouw negatieve gevoel, zoals bijvoorbeeld: ‘oh, ik maakte me zorgen om geld. Dat is een gedachte die op angst is gebaseerd. Ik heb mij blijkbaar afgekeerd van liefde en ben de kant van angst opgelopen. Laat ik maar niet langer toegeven aan die gedachten’.
Wij noemen dit ‘bezoedelt’ denken. Je laat negatieve en liefdeloze gedachten toe in jouw denkgeest.

Je moet onthouden dat je bezig bent met een trainingsprogramma. Dat wil zeggen dat je veel gedachten, overtuigingen, ideeën zult tegenkomen die je als negatief zult beschouwen. Als dit gebeurt moet je niet denken dat je een slechte student bent. Wat er gebeurt is dat je in feite de inhoud raakt van jouw bewustzijn. Wees gewoon dankbaar wanneer zich zo n dipje voordoet in jouw gemoedstoestand, omdat je nu weet dat dit iets aantoont uit jouw onderbewustzijn. Indien jij je er bewust van zou zijn, dan zou zich dit niet voordoen. Wees dus mild voor jezelf wanneer je dus zo’n terugval hebt. Zeg dan niet dat je een slechte student bent van Een Cursus in Wonderen omdat je bijvoorbeeld een jaloers gevoel had, maar ga in plaats daarvan iets verder en merk op dat jij afgedwaald was van de richting van de liefde. Vraag je af hoe je hier anders kan naar kijken. Vraag je af hoe jij je niet verder laat meeslepen in de valstrik van jaloezie en daardoor jouw eigen lijden creëert.

Stel dat je vrijwillig meegaat in die jaloerse gedachtegang. Je volgt die gedachte. Voegt er nog een gedachte aan toe. Door meer gedachten van angst en jaloezie hieraan toe te voegen, creëer je als het ware een draaikolk van angst die jou wegtrekt van liefde. Het is niet iets wat je overkomt. Het gebeurt omdat jij jouw denken negeert en in plaats daarvan jouw denken toestaat wild rond te lopen als een angstig paard. Je bent niet gewoon om je denken in bedwang te houden en te zeggen: ‘nee, dit gaan we niet doen. Deze gedachte geeft aanleiding tot lijden’.

Vele onder jullie proberen voortdurend gelukkig te zijn, maar dat is niet natuurlijk. Het is onnatuurlijk in de huidige bewustzijnsstaat waarin jij je nu bevindt. Toch zal je merken dat je steeds meer vrede voelt wanneer je deze lessen oefent. Door deze lessen, deze oefeningen neemt de frequentie gedurende de dag steeds meer toe. Omdat je meer aandacht leert te schenken aan jouw gedachten zullen ook jouw gevoelens en emoties rustiger worden, je wordt emotioneel minder reactief, je zal minder snel aanvallen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zijn opgewonden nu jij een verschil begint te voelen in jouw bewustzijn, ook al doen we nog maar een aantal weken deze lessen. Stel je maar eens voor hoe jij je over een paar maanden zult voelen. Blijf maar wat hangen in dat gevoel.

We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten