zaterdag 27 februari 2021

Les 59 ~ Herhaling van de lessen 41-45. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

De ideeën en concepten die we bespreken kunnen voor sommigen heel nieuw zijn. Onder jullie zijn er velen die de lessen reeds eerder gedaan hebben, maar anderen maken kennis met compleet nieuwe beelden.

Naarmate deze verschuiving, deze verandering van jouw bewustzijn vordert kan je ook dingen gewaarworden die je nooit eerder ervaren hebt en mogelijk ontstaat er een weerstand tegen het leven dat je tot nu toe gemaakt hebt.
Jouw leven is een weerspiegeling van alle keuzes die jij, vanuit een vrije wil, gemaakt hebt. Wanneer je nu jouw vrije wil gebruikt om jouw bewustzijn te veranderen, verander je ook wat aanvaardbaar wordt voor jou. Het is een van de meest uitdagende concepten wanneer je werkt met Een Cursus in Wonderen.
Wat ooit geoorloofd was wil je niet langer omdat de frequentie van jouw bewustzijn verhoogd is. Dingen die dus voorheen wel nog bij jou pasten doen dat nu niet meer. En dat kan voor verwarring zorgen.

Het is van belang vertrouwen te hebben in dit proces en te weten dat je jarenlang vertrouwd bent met de indoctrinatie van de westerse samenleving. Als je ziek bent stel je je vertrouwen in een ziekenhuis. Je hebt vertrouwen in de vaccinaties voor je kinderen. Je vertrouwt je kinderen toe aan de school waar hen geleerd wordt om te lezen en te schrijven. Je leert je kinderen om goede tafelmanieren te hebben. Allemaal zaken waar jij je vertrouwen in stelt.
Met jouw vrije wil stem je ermee in de regels van de samenleving toe te passen en dat reeds van kinds af aan. Zo ook is het bij jou gebeurd. Vergeet dit niet.

Door dit proces van bewustzijnsverandering verwijder je nu dingen uit je denkgeest door je te concentreren op de waarheid. Dingen zoals leugens, indoctrinaties, illusies waar jij je aan vasthield, vallen nu weg. Ze zijn je niet langer dierbaar. Je merkt op dat het zo niet langer werkt voor jou. Mogelijks gaven ze jou iets, maar voldoen nu niet meer aan het leven dat je wil, namelijk vrijheid, creativiteit, gezelschap, samenzijn, liefde, overvloed, een mooi leven.

Door de verschuiving in jouw bewustzijn, door het wegvallen van overtuigingen, merk je dat je dingen doet die je niet langer wil doen. Je hebt misschien altijd geweten dat je ze niet wou doen, maar tolereerde vanwege de frequentie waar je op zat. Gezien je nu meer in de richting van de liefde gaat beginnen deze liefdeloze dingen je op te vallen.

Wees niet te gehaast bij deze overgang. Merk op dat sommige gevoelens voortkomen uit angst, uit verwarring: ‘hoe krijg ik dit voor elkaar?’, ‘hoe ga ik die dingen veranderen?’, ‘ga ik iets veranderen dat ik niet wil veranderen?’, ‘als ik verander, ga ik verliezen.’, het zijn de verhalen van het ego.

Als je voor meer liefde kiest verander jij je leven op een frequentieniveau dat past bij jouw bewustzijn.
Je bent bijvoorbeeld gewoon om ’s avonds rond zeven uur op de bank te ploffen, met een zak chips om te kijken naar je favoriete programma op televisie. Nu word jij je echter bewust dat je geniet van dit soort dingen omdat je moe bent na een lange dag werken, maar je ziet tegelijkertijd dat dit naar jezelf toe niet zo liefdevol is. De frequentie van het hele gebeuren past niet langer bij wat je tot les 59 van Een Cursus in Wonderen geleerd hebt en je vraagt je af wat je kan doen.

Begin met kleine veranderingen. In plaats van de ongezonde snacks en languit voor de televisie te hangen kan je bijvoorbeeld nu een lekker bad nemen. Je steekt wat kaarsjes aan. Beetje badschuim. Je knipt je nagels. Smeert wat crème op je lichaam en na dat uurtje kan je nog altijd op de bank gaan zitten en doen wat je wil.
Of je merkt dat je wat weinig beweging hebt en beslist om vanaf nu de trap te nemen.
Maak eenvoudige veranderingen, ze zullen jou geleidelijk meenemen naar een andere levenservaring.

De geest wil vrede. Als er angst is ten gevolge van de weerstand die je hebt voor de nieuwe ideeën dan komt dit omdat de oude ideeën diep doordrongen zijn van tal van indoctrinaties waardoor het nieuwe vreemd lijkt. Daarom zal het denken zich willen afschermen. Het doel van de geest is altijd om terug te keren naar vrede. Hoe dat gebeurt maakt de geest niet zoveel uit. Vrede kan gevonden worden door zowel het drinken van een aantal glazen alcohol, het kijken naar een film, alles waarin de geest getraind is om de angst te verlichten is voldoende.

Als student van Een Cursus in Wonderen word jij je nu bewust dat angst erop wijst dat de vrede in je denkgeest ver te zoeken is. Je leert je er bewust van te worden dat de angst afkomstig is door de keuzemogelijkheid uit twee verschillende denksystemen. De ongetrainde geest neigt ervoor te kiezen voor het bekende terwijl er nieuwe en liefdevolle ideeën ingevoerd worden. De vrije wil moet dus aangesproken worden om voor de meer liefdevolle ideeën te kiezen.
Overweeg misschien ook of het jou bij deze bewustwording goed doet om dingen op te schrijven, om aantekeningen te maken wat er speelt en hoe dit je leven kan veranderen.

En op deze manier vergeving oefenen houdt ook in dat je niet gaat overdrijven; je gaat niet ineens je baan opzeggen, je zet niet plots een punt achter je huwelijk, je neemt niet impulsief beslissingen, maar je verhoogt op subtiele wijze je frequentie door voor liefde te kiezen. Je kiest voor liefde en het liefdeloze verdwijnt.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

2 opmerkingen:

  1. Je kiest voor liefde en het liefdeloze verdwijnt. Wat een mooie slotzin. Het wordt mijn mantra vandaag 🥰😍❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en misschien ook voor de andere dagen Sheila.

    BeantwoordenVerwijderen