woensdag 17 februari 2021

Les 49 ~ Gods Stem spreekt tot mij, heel de dag. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Het is belangrijk dat je in de gaten hebt dat het ego ook de hele dag tot jou spreekt. Wanneer je er echter voor kiest om niet naar die stem te luisteren, naar die rauwe kreten van aanval, schaamte en angst, dan bereik je een ander niveau van bewustzijn. En, geliefden, ze is altijd aanwezig, altijd! Maar je hebt het zo druk met reageren op die stem die zegt: ‘Doe dit! Koop dit! Eet dat! Drink dat! Zij is slecht! Hij is slecht! Jij bent slecht!’, dat je de leiding, waar we het zo vaak over hebben, niet hoort.

Aan de hand van vergeving heeft Tina haar denken tot zwijgen aangemaand. Door het in praktijk brengen van vergeving heeft zij de rauwe stem van het ego voldoende gedempt zodat zij in staat is om ons te horen. Daar gaat wel wat tijd over. En in jouw wereld lijkt het er ook op dat dingen tijd kosten. Daarvoor werd tijd gegeven.

Het is niet zo dat je tijd gekregen hebt om rijk te worden, om oud te worden of ziek. Tijd heb je gekregen om te leren hoe je de Stem van God kunt horen, hoe je de leiding kunt horen waarover jullie allemaal beschikken waardoor je voorbij kan gaan aan de dwaze, wrede stem van het ego.

Maar om het ego te verzwakken moet je ophouden met ernaar te luisteren. Je moet stoppen met reageren op het ego. Je moet stoppen met het geloven van die gedachten die jou aansporen om bepaalde dingen te doen. Je moet ermee beginnen je denken tot rust te brengen.

Begin ermee om jouw denken af te stemmen op minder aanvallende gedachten, ideeën en overtuigingen. Leer voorbij de storm te gaan die op de oppervlakte raast. Net zoals de oceaan zie je de diepe kalme stilte onder de golven, onder de voortdurende stroming van eb en vloed, onder het heen en weer bewegen. Diep daaronder is er de kalmte.
Met de geest is dit precies zo.

De wereld waarin je leeft weerspiegelt jouw bewustzijn. En net zoals bij de oceaan kan je dit ook bij de lucht zien. Boven de wolken en de stormen is er altijd de zon. De zon schijnt altijd! Een constante, liefdevolle uitstraling van energie die leven schenkt, symbool in jouw leven voor wat je God noemt. Een fysiek symbool om je te herinneren aan de waarheid dat die Stem, die Liefde, die levengevende Essentie altijd beschikbaar is voor jou. Ook al is het misschien verborgen achter onweerswolken. Ze is er altijd!

Ik ben degene die je kent als Jezus. We spreken je morgen terug.

1 opmerking: