zondag 14 februari 2021

Les 46 ~ God is de Liefde waarin ik vergeef. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Op het pad naar jouw verlossing vormt vergeving de basis voor de leerstof van Een Cursus in Wonderen.

De vergeving die in deze wereld door velen toegepast wordt, ligt niet op dezelfde lijn met de vergeving die bedoeld wordt in Een Cursus in Wonderen die gesteund is op het non-dualistische principe dat alleen liefde bestaat.

Liefde stroomt of wordt geblokkeerd, of jij je daar nu bewust van bent of niet. Jullie zijn allemaal één. Non-dualisme betekent: er is geen verdeeldheid.

De beoefening van vergeving in de dualistische wereld verschilt volledig van de beoefening van vergeving die hier onderwezen wordt. En het is van belang dat dit in het begin van onze oefeningen reeds aangehaald wordt.

In de dualistische wereld wordt er gesproken van mensen die een zonde begaan hebben. Misschien werd je beroofd van iets, werd je verraden of bedrogen. Maar na een tijd word je zo misselijk van de haat naar hen toe dat je uiteindelijk besluit om hen hun zonden te vergeven. Het ontslaat hen niet van wat zij gedaan hebben en je blijft ze zien als slechte mensen, maar de pijn van dat oordeel is zo uitputtend dat je toch maar besluit te vergeven.

Er zijn ook mensen die nooit vergeven. De wrok wordt zelfs meegenomen in het graf waardoor ze er in een andere incarnatie opnieuw mee te maken krijgen. Je incarnatie-evolutie is een van de vele redenen waarom je dit werk moet doen.

En we moedigen jou aan om het te doen. Waarom? Omdat de tijd er nu rijp voor is. Het is het einde van een spirituele cyclus. Een snel stijgende energie doordringt alles. Ze wil alle illusies uit je geest verwijderen en dat is wat vergeving doet.

Het verwijdert de illusie uit jouw denkgeest dat anderen afgescheiden zijn van jou, dat jij goed bent en zij slecht zijn, dat jou geen schuld treft en dat zij de schuldigen zijn. Dat is wat illusie is.

Door vergeving, zoals die door Een Cursus in Wonderen wordt voorgeschreven, word jij je bewust van de eenheid met alles. Elk van jullie speelt zijn rol in de droom; de ‘goeden’ en de ‘slechten’, maar in de werkelijkheid zijn jullie allemaal verbonden.
Wanneer je overgaat zal je zien dat je deze taak hebt toegewezen aan de ‘slechten’. Waarom ze dus aanvallen? Waarom erover oordelen? Waarom ze als slecht bestempelen terwijl het in feite jouw eigen manifestatie is omwille van jouw verlangen afgescheiden te zijn?

Evengoed is er het verlangen naar de hereniging. Het is jouw uiteindelijke bestemming om herenigt te zijn zodat je niet langer hoeft te lijden op deze plek van schuld, schaamte, dood en niet-vergeven.

Veel woorden hebben we aan de les van vandaag besteed, maar dit is omdat je zou begrijpen dat vergeving niet betekent dat de daad, in menselijk begrippen, niet heeft plaatsgevonden. En je moet jezelf zien volgens menselijke termen. Het lijkt logisch dat je niet wil omgaan met een verkrachter, maar het is belangrijk om elke misstap die tegenover jou begaan is te vergeven.

Nogmaals, behandel jezelf als mens en bescherm jezelf en dat betekent ook jezelf vergeven. Vergeef jezelf voor de dwaze beslissingen die je in het verleden genomen hebt. Vergeef jezelf voor de niet liefdevolle dingen die je gezegd of gedaan hebt omdat je niet beter wist. Vergeef jezelf zodat je vandaag een schone lei hebt, dat je vandaag voor liefde kiest.

Niet kiezen voor liefde heeft geen consequenties tot gevolg want in de ogen van God is dit niet waar. In de ogen van de liefde is het geen werkelijkheid, bestaat het niet. Er is alleen liefde in de ogen van de liefde. De schaduwen, de ruimte en de donkere plekken die een liefdeloos gedrag laten zien waar je bij betrokken was, bestaan niet voor God omdat liefde het enige is wat is.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ik hou van je, ongeacht wat je gedaan hebt, gezegd hebt, hoe je gekleed bent, hoeveel je weegt, hoeveel geld je hebt of waar je leeft. Dat maakt niets uit. Elk van jullie is geliefd. Onthoud dat goed.

We zien elkaar morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten