maandag 1 februari 2021

Les 33 ~ Er is een andere manier om naar de wereld kijken. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Wat een mooi geschenk geef jij jezelf door de wereld op een andere manier te benaderen.

Er is een andere manier om naar de wereld te kijken. En dit is iets wat door velen nooit in vraag wordt gesteld. Deze persoon is ‘dat’, hij is ‘dit’ en zij is ‘dat’. Jezelf in vraag stellen stelt jouw bekrompen, ingekapselde denkgeest open voor een heel andere toekomst. Tenslotte is dat de reden waarom je hier bent toch?
Je bent aan deze lessen begonnen omdat er een knagend gevoel van ongenoegen is over de manier waarop jouw lichaam, je leven, je wereld en je relaties functioneren. Je weet dat er meer mogelijk is, maar niet hoe je dit kan bereiken.

Deze les ter harte nemen voorziet jou van een krachtig transformatiemiddel omdat, wanneer jouw ego begint op te spelen door te oordelen of aan te vallen, je direct gebruik begint te maken van jouw vrije wil door te zeggen: ‘Wacht eens even, er is misschien wel een andere manier om hier naar te kijken.’ Zo wordt de deur geopend voor communicatie, verbinding en liefde en bovendien de mogelijkheid geboden voor een totaal nieuwe ervaring. Dat is het doel van deze lessen, jou een nieuw soort ervaring te geven. Door jouw manier van denken te veranderen begin je andere ervaringen te hebben.

Welke nieuwe ervaringen kan je dan wel verwachten?
Sommigen zullen meer levendige dromen krijgen die een boodschap voor hen bevatten.
Anderen zullen een ongekende drang voelen om contact op te nemen met iemand die men al een hele tijd niet meer gesproken heeft of waar zelfs een gevoel van weerstand was.
Weer anderen zullen medelevender worden en iemand hulp aanbieden. Iets wat voorheen niet zou gebeuren.
Misschien geef je iemand een lift naar het werk bijvoorbeeld, waar je voorheen die persoon aan de bushalte voorbijreed.
Misschien betaal je een achterstallige schuld terug.
Het zijn een aantal voorbeelden van ervaringen die men kan verwachten.

Mogelijks zijn er ook lichamelijke ervaringen. Tina, bijvoorbeeld, trad in het begin van haar studie, wat zij dan noemt ‘verbazingwekkend’ uit haar lichaam en had rechtstreeks bewust contact met gidsen en begeleiders in de hogere sferen. Dit trok haar aandacht. Ze wist dat het vreemde blauwe boek aanleiding was tot deze ongewone gevoelens en ervaringen.

Wanneer je dus veranderingen gewaar wordt – je begint andere gedachten of inspiratie te hebben – weet dan dat jijzelf hiervoor gezorgd heb door aan de hand van dit trainingsprogramma jouw kijk op de wereld te veranderen.

Wanneer je een nogal ongewone gedachte hebt, denk dan: ‘ah, dit zou misschien wel eens het gevolg kunnen zijn van mijn studie van Een Cursus in Wonderen, ik kan dit maar beter niet negeren omdat ik zoiets nooit gedacht of gedaan heb, ik word hier misschien wel geleid, ik wil het in ieder geval een kans geven.’

We zijn blij omdat jij de moed gevonden hebt te veranderen in het krachtigste creatieve middel van het universum: de denkgeest van de mens die zich op dezelfde lijn stelt van de liefde. In die richting ben je aan het gaan, geliefde, blijf dus zo doorgaan en kom elke dag weer terug naar ons. We zijn de hele tijd bij je, maar we genieten van deze bijeenkomsten.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we zien jullie morgen terug.

1 opmerking: