dinsdag 16 februari 2021

Les 48 ~ Er valt niets te vrezen. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Wanneer je doordrongen bent van angst is dit een les die moeilijk te geloven is.

Een onderdeel van dit trainingsprogramma is om je ervan bewust te worden dat wanneer je deze cursus vertrouwd maar toch angst blijft voelen, er een kloof is tussen jou en de waarheid. Bij dit fundamentele concept moeten we af en toe even stilstaan.

Eigenlijk is het heel logisch. Als ik jou zeg dat er niets te vrezen valt en je bent bang, dan ben je het niet eens met deze leerstof. Dit moet je natuurlijk niet zien als een oordeel over jou.

We weten dat je hier bent om alles af te leren wat jou geleerd werd. Alles wat je in deze wereld geleerd hebt zal je moeten afleren terwijl het de waarheid is die je moet leren. Als je dus angst ziet, gaan we die tegenspreken met de waarheid.
Wanneer angst je doet schudden en beven dan wil dat zeggen dat je erin gelooft. Om dat geloof ongedaan te maken moet je de waarheid erop leggen.

Wanneer je leugens voor de waarheid aanneemt, wanneer je bepaalde angsten blijft koesteren, wanneer je erin blijft geloven, dan stap je, uit vrije wil, weg van de waarheid.

Wanneer ik jou zeg dat er niets te vrezen valt, maar je blijft bang, ook al beweer je dat je mij en mijn onderricht gelooft, dan zeg je: ‘zo, ik geloof blijkbaar iets dat niet waar is; ik geloof in een leugen, daardoor lijkt het dat de waarheid die zegt dat er niets te vrezen valt, een leugen is.’

Je leeft inderdaad in een omgekeerde wereld. Wat van waarde is voor de Geest kent hier geen waarde. Het is dan ook belangrijk dat je begrijpt dat jij met jouw vrije wil gekozen hebt voor afscheiding. Je hebt gekozen voor ‘niet-liefde’ en je hebt een verregaande en ingewikkelde omweg gemaakt in de angst.

Nu weten wij ook dat je niet al jouw angsten in één keer kunt wegnemen. We verwachten dat ook niet. En we willen zelfs niet dat je denkt dat dit mogelijk is. Maar als je op jouw geloof in angst die in je denkgeest is, reageert met een vorm die die angst volledig tegenspreekt en je doet dit steeds vaker, gedurende de dagen en de jaren dat je Een Cursus in Wonderen bestudeert, dan stop je ermee de angst nog langer te voeden. En naarmate je meer en meer stopt met voeding te geven aan de angstgedachten door er de energie, de focus en het geloof erin ervan af te halen, dan verdwijnt dit langzaam maar zeker uit jouw ervaring.

Ik ben degene die je kent als Jezus en er valt niets te vrezen. Je bent voor eeuwig en altijd een spiritueel wezen. Je bent geliefd door dat wat jij God noemt, de absolutie en allesdoordringende, welwillende kracht die alles doordringt en leven geeft. God is Leven. God is Liefde.

Elke ervaring die geen bevestiging is van leven of van liefde is niet waar, is een illusie en zal jou een slecht gevoel geven omdat jouw emotionele begeleidingssysteem afgestemd is op liefde waardoor alles wat geen liefde is resulteert in een negatieve feedback.

Wanhoop dus niet als je de hele dag negatieve gevoelens hebt, maar wees blij dat je nu weet hoe je ze moet interpreteren. Wees blij dat je nu weet dat dit wil zeggen dat je onjuist aan het denken bent, dat je niet op dezelfde lijn zit als de liefde, dat je kan herkennen waar jij je overgegeven hebt aan angst, waar jij een oordeel hebt over jezelf of iemand anders.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien jou morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten