maandag 15 februari 2021

Les 47 ~ God is de kracht waarop ik vertrouw. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Wij danken jullie voor jullie aanwezigheid. Wij zijn oprecht dankbaar voor jullie aanwezigheid hier vandaag. Je hebt niet in de gaten hoe goed het ons doet, hier aan de andere kant van de sluier, om de transformatie, de veranderingen te zien in de denkgeesten die dit werk doen. Er zijn kleine momenten van vrede. Je begint te zien wanneer je een negatief denkbeeld hebt, wat het gevolg ervan is, dat je een negatief gevoeld ervaart, depressief of verdrietig wordt. Je begint de rol te zien die je speelt met een ongetrainde denkgeest, met de denkgeest van het ego. Je begint in te zien waar jouw denken mee bezig is en je raakt in zekere zin opgewonden en blij bij de gedachte dat je toekomst er anders uitziet dan je ooit had verwacht.

Deze les is daarom ook een heel belangrijke les. Wanneer je op God vertrouwt hoef je niet bezig te zijn met het plannen van je toekomst, wat trouwens een beangstigende gedachte is voor het ego en waarvan de meesten onder jullie op dit niveau nog functioneren. Voor het ego draait alles rond het fysieke lichaam. Het draait rond het beschermen van het fysieke lichaam, het draait rond het in de watten leggen van de zintuigen, het maakt gebruik van het lichaam om zijn zin te krijgen.
Het ego is onlosmakelijk verstrengeld met het fysieke lichaam gezien het lichaam gemaakt werd om het verlangen van afscheiding te realiseren.

Het lichaam zelf echter is onverschillig. Het is niet afgestemd op een bepaalde gedachtegang; het zal zich afstemmen op wat er gedacht wordt.

Wanneer je dus je toekomst toevertrouwd aan God; wanneer je bijvoorbeeld zegt: ‘ik heb niet de kwalificaties om te voorspellen wat de opwarming van de Aarde teweeg zal brengen’ (iets wat voor velen tegenwoordig vrij belangrijk lijkt), wanneer je dat probleem probeert op te lossen, creëer je angst gezien het egodenken niet in staat is om voldoende informatie te verzamelen waarbij het zich gerustgesteld voelt. Het ego kent geen rust of vrede, het is altijd in strijd met iets.
Wanneer je echter in het nu blijft, in het huidige moment blijft, dan blijft het ego beheersbaar. Je gebruikt je zintuigen om het huidige moment te interpreteren. Je voorspelt geen angstige toekomst. Je geeft het verleden niet op. Op dit moment is het ego beheersbaar en het is oké.

Om dus uit de toekomst te blijven moet je begrijpen dat je niet gekwalificeerd bent om haar te voorspellen, om haar te regelen noch om haar te organiseren.

Een heel belangrijke basis in jouw oefenen is dus dat je vertrouwd op de kracht van God, op de wijsheid, de kennis van de Geest dat je op elk moment geleid wordt naar de juiste plek, naar de juiste mensen, naar de juiste ervaring.
En aan de hand van jouw intuïtie, jouw innerlijke gevoel, jouw emotioneel lichaam, zal je weten dat je goed bezig bent. Je zal weten dat iets niet goed is wanneer je met iets geconfronteerd wordt. Je probeert niet een concrete toekomst te plannen met je egodenken, want dat is wat je doet als je aan het plannen bent.

En velen zullen het idee van ‘niet plannen’ niet leuk vinden. Dat is oké. Het werd jou geleerd om in jouw wereld vooruit te plannen. Je huidige realiteit hangt af van vastgestelde tijden om bepaalde dingen te doen. Maar onthoud dat dit een trainingsprogramma is. Naarmate jouw bewustzijn verandert zullen dingen ook veranderen. Je hoeft niet te begrijpen of te geloven wat je instudeert, je bereidwilligheid om deze concepten te ontvangen is voldoende, het idee aanvaarden dat er een andere manier is, een andere begeleiding op jouw pad tijdens deze incarnatie.

Deze lessen introduceren dit idee in jouw denkgeest (die er misschien niet helemaal blij mee is, maar dat is oké). Het volstaat om er een aantal minuten per dag aan te besteden en je kan gedurende de overige drieëntwintig uren doorgaan met je normale leven.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Weet dat je in veilige handen bent. Je wordt geleid en er wordt van jou gehouden en jou wordt getoond wat jou te doen staat.

We spreken je morgen opnieuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten