maandag 22 februari 2021

Les 54 ~ Herhaling van de lessen 16-20. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

We zijn blij dat je al zover in deze cursus bent geraakt. We blijven dit ook zeggen zodat je weet dat er aan deze kant grote waardering is voor allen die bereid zijn met ons mee te werken aan de spirituele beoefening in de transformatie van de denkgeest en de wereld.

Een van de grootste blokkades die wonderen, in jullie 3D realiteit, in de weg staan is het idee dat alles lineair is, een oorzaak – gevolg in de materiële wereld.
Een wonder echter doet zich niet specifiek voor binnen het kader van tijd en het geloof in oorzaak en gevolg.

Jullie zijn holografische wezens. Je zendt voortdurend in alle richtingen uit, 360˚, altijd en oneindig. Je straalt een frequentie uit die naar jou terugkomt in de vorm van jouw leven en jouw wereld.

Dit is een heel belangrijk basisprincipe.
Als je iemand aanvalt, veroordeelt of ergens bang voor bent hou je de afscheiding in stand. In feite zeg je dan: deze wereld, deze persoon, deze situatie heeft niets met mij te maken, hier heb ik geen controle over, dit maakt mij bang.

Wanneer je echter begint te begrijpen dat de wereld een weerspiegeling is van alles wat je gelooft, alles wat je haat, alles waar je bang voor bent, alles wat je beoordeelt, alles waar je van houdt, alles waar je naar verlangt, als je naar dit alles begint te kijken met vergevingsgezinde ogen dan ontstaat er een nieuwsgierigheid, open jij je hart, word je ruimdenkend.

Degene die zich slachtoffer voelt van de wereld, is bekrompen van geest. Dat wil zeggen je kiest voor iets en maakt het daardoor werkelijk voor jou.

Als je, zoals hier, iets nieuws leert, je openstelt voor nieuwe principes en ideeën, deze in praktijk brengt ook al geloof je er nog niet helemaal in, ben je ruimdenkend. Je bent bereid om een idee in overweging te nemen, iets wat je nog niet geleerd hebt, iets nieuw waardoor je een andere ervaring krijgt.

En dat is nu precies wat hier gebeurt. Door deze lessen te doen stel jij jezelf open voor een andere toekomst dan de toekomst die jouw ego jou voorspelt. Het ego dat al zijn beslissingen baseert op het verleden of op een gefantaseerde toekomst.

Wanneer je echter bewust in het moment aanwezig bent en je gedachten en handelingen gesteund zijn op deze leerstof, blijf je in het nu en sta je de Geest toe jouw leven te leiden. Het zal je tientallen jaren besparen. Heb dus niet het gevoel dat jij je tijd verspilt aan deze lessen, dat je productiever zou kunnen zijn door iets anders te doen.

Dankjewel dus dat je vandaag bij deze herhaling was. Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten