zondag 7 februari 2021

Les 39 ~ Mijn heiligheid is mijn verlossing. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Deze les roept arrogant klinkende gedachten op in de denkgeest van het ego. Verlossing, de wereld redden, verlost worden van schuld, schaamte, angst die door het bewustzijn als natuurlijk aangevoeld worden.

Dit komt in elke denkgeest voor omdat er een plek is van afscheiding, een plek waar je terecht gekomen bent omdat jij je vergist hebt. Het is geen plek van liefde en verbinding. Het is een plek waar je afgedwaalde, verdeeldheid zaaiende en verwrongen ideeën ervaart in je ongenezen bewustzijn.

Herinner je dat je over een vrije wil beschikt en dat je zo vaak als je wil kan blijven doorgaan met het kiezen van niet liefdevolle gedachten … tot je ziek wordt van jezelf, tot je er genoeg van hebt, tot je op bent, moe, niet meer kan. Sommigen gaan op de knieën en geven zich over. En in die overgave bevestig je dat het op die manier niet langer kan, dat je het op een andere manier wil doen.

Het kan het zich voordoen de dagen voor een scheiding, gedurende een aanslepende ziekte, wanneer je de ellende zat bent, wanneer jouw familie jou stapelgek maakt. Je valt op je knieën en zegt: ‘dit gaat zo niet langer, alsjeblief God, toon mij een andere weg.’

En dan komen de lessen op je pad. Ze raken je omdat jij je nu hebt overgegeven en de deur geopend hebt om onderwezen te kunnen worden.

Je moet weten dat het ego de controle in handen wil houden wanneer het zegt: ‘we zullen het zus en zo doen en alles zal in orde komen. We gaan zoveel kilo afvallen en dan zullen we gelukkig zijn. We gaan dit studeren voor die baan. We gaan met die trouwen. Die auto moeten we hebben. Dat huis gaan we bouwen en alles zal goed zijn.’

Maar zolang je dergelijke gedachten hebt, zolang je blijft geloven dat de wereld jou verlossing zal brengen, zolang zal je lijden. Je zal doorgaan op de manier van het ego tot je volledig uitgeput bent. Het gebeurt uiteindelijk in een of ander leven. Het zal gebeuren wanneer je helemaal op bent.

Maar zolang hoef je niet te wachten. Deze lessen bieden jou het opschorten van de meedogenloze eisen van het ego aan.

Het is prima om te ontspannen. Het is prima om jezelf te zijn. Het is prima om opnieuw in de armen van de liefde te vallen. Dit is wat wij jou hiermee leren. Het corrigeren van jouw denken en jouw zienswijze. We sturen jou in die richting.

Velen bewogen zich voort in de verkeerde richting, vielen in overgave op hun knieën en zijn moe. De wereldse ervaringen bracht hen naar hier, naar deze plek.

Jezelf als heilig zien en de wereld loslaten is niet iets wat in één ogenblik gebeurd. We vragen jou te stoppen met het najagen van idolen, met het aanbidden van valse goden. Hetzelfde geldt voor het aanbidden van geld. Geloven in het verkrijgen van dat lichaam, bijvoorbeeld, is geloven in een valse godheid omdat je gelooft dat dat jou gelukkig zal maken. Dat is niet het geval. Wat jou wel gelukkig zal maken is weten dat je onschuldig bent, vergeven en inderdaad heilig.

En ook al is dit moeilijk voor jou om te horen, het is de waarheid. Door wat je geleerd hebt in jouw maatschappij, door jouw idealen, door de vele onjuiste verdraaiingen in jouw denken, raakte je afgescheiden van deze waarheden. Maar samen gaan we in de richting van het licht en de liefde en zal je meer opluchting voelen aan de hand van deze lessen. Ze zullen langer worden en jou meer uitdagen, maar we weten dat je de gelegenheid zult aangrijpen en jezelf ertoe zal aanzetten om elke dag de les te doen.

Wij zijn hier, Tina is hier en we danken jou om hier ook te zijn. We zien je morgen terug.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten