maandag 8 februari 2021

Les 40 ~ Ik ben als Zoon van God gezegend. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Als Zoon van God ben jij inderdaad gezegend. Maar voor nu willen we eens kijken naar het taalgebruik. Gebruik maken van mannelijke voornaamwoorden kwam in het denken van onze channel hier dikwijls beschuldigend naar boven. Er is steeds sprake van ‘Vader’ en ‘Zoon’ terwijl ‘vrouwelijk’ of ‘dochter’ niet ter sprake komt. Dit is absoluut niet een aanval op alles wat vrouwelijk is.

Het is wel een prachtige kans om vergeving op toe te passen. Je wordt niet genegeerd omdat je een vrouw bent. Je bent ook niet minder dan een ander omdat je een vrouw bent. Maar word je wel bewust van de irritatie en het verzet dat hierdoor naar boven komt. Zolang je hieraan vasthoudt zal je weerstand voelen bij het gebruik van mannelijke voornaamwoorden.

Mannen en vrouwen hebben op deze planeet Aarde een ander soort leven. De tweeslachtigheid en de afscheiding in het fysieke geeft jullie een andere ervaring. En voor alle vrouwen, dochters, echtgenotes en moeders in deze wereld is het goed te weten dat er voor hen geen enkele bedreiging is door dit taalgebruik. Het toont wel aan hoe gauw men zich slachtoffer voelt, onderdrukt of minderwaardig. Wanneer je een dergelijke reactie voelt bij de uitspraak ‘de Zoon van God’ of bij ‘als Zoon van God ben jij gezegend’, dan ontgaat je de bedoeling van deze woorden en tonen zij enkel jouw weerstand aan.

Dit kan nu misschien tegenstrijdig klinken omdat jullie maatschappij een aanval op het mannelijke aanmoedigt, ter verdediging van het vrouwelijke. Het is echter een strijd in de dualiteit. En het is aan jou om boven het slagveld uit te stijgen.

Wanneer jij je beledigd voelt door deze woorden, wanneer je zegt: ‘ik wil dat dit vervangen wordt door ‘dochter’, vervang het dan gewoon door dat woord als jou dat een beter gevoel geeft. Maar het is goed om te kijken naar wat nu precies aanleiding geeft tot dit oncomfortabel gevoel. Wat is het dat jou irriteert wanneer er gebruik gemaakt wordt van het woord ‘Zoon’ of ‘Vader’? 

Voel jij je afgewezen?

Weet dat de oorzaak hiervan niet een woord kan zijn. Jouw gevoel van afwijzing, van minderwaardig zijn zit in jou en het is aan jou om hiernaar te kijken.

Merk op of dit ongenoegen naar boven komt door het taalgebruik. Een woord kan jou geen slecht gevoel geven, tenzij dit gevoel reeds onbewust aanwezig is.

We dagen de feministen in deze groep uit. Zoek voor jezelf uit waarom de woorden ‘Zoon’ en ‘Vader’ iets triggeren en leiden tot onvrede.

Woorden zijn als een geschenk die gevoelens en overtuigingen van slachtofferschap of waardesystemen die niet gebaseerd zijn op de waarheid, naar boven halen. Deze negatieve gevoelens, deze weerstand, bij het gebruik van mannelijke voornaamwoorden kan je nu gebruiken om jouw denken te zuiveren en vast te stellen dat je door een woord niet bedreigd kunt worden en dat woorden op gelijk welke manier naar wens gebruikt kunnen worden.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Wij geloven in de totale gelijkheid van alle kinderen van God en van het gebruik van woorden die de denkgeest zuiveren. Wanneer de naam God of Jezus jou triggert, weet dan dat er een negatieve betekenis aan dat woord of die naam is gegeven en dat dit niet waar is. Woorden zoals God, Jezus, zoon, vader, moeder, zouden geen aanleiding mogen zijn tot een gevoel van onvrede. Is dit wel het geval dan vraagt het om nader onderzocht te worden.

We danken jou voor jouw aanwezigheid hier vandaag en zien jou morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten