vrijdag 26 februari 2021

Les 58 ~ Herhaling van de lessen 36-40. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Sommigen raken een beetje gefrustreerd bij deze herhalingen omdat ze minder structuur vragen dan de lessen. Het is belangrijk dat jij je bewust wordt van de frustratie en dat dit het gevolg is van een verandering. We willen het daarom hebben over gewoontes en het doorbreken ervan omdat er bij een gewoonte of een routine een vorm van tegenstrijdigheid is.

Je bent uiteraard bezig met het aanleren van een nieuwe gewoonte; je bereid je geest voor om op een andere manier naar je dagelijkse leven te kijken. In feite moet je het zien als een reparatie, een herstel als het ware van de manier waarop je elke dag met je denken bent omgegaan en van de schade en gebrekkigheid die hierdoor veroorzaakt werd.
Het is een terugkeer naar vrijheid al lijkt het erop dat je eerst een tijdje hiervan beroofd wordt door de opgelegde discipline. Een herstelprogramma maakt, ook hier, een aantal dingen die verkeerd aangepakt werden, ongedaan.

Van zodra de denkgeest getraind is om weer op dezelfde lijn van liefde te denken zie je niet langer de dingen volgens de wetenschap van Isaac Newton van actie/reactie, maar dat situaties, mensen, plaatsen en dingen als het ware op wonderbaarlijke manier beïnvloed worden. Van zodra de denkgeest erop getraind is om het leven op die manier te ervaren wordt ontspanning en meegaan met de stroom een steeds groter deel van jouw gewone manier van zijn. Dat is nu nog niet het geval. Toch vragen wij vertrouwen te hebben in dit trainingsprogramma.

Vandaag willen we jouw gewoontes uitdagen.
Je eet bijvoorbeeld altijd hetzelfde als ontbijt. Verander je ochtendmaaltijd een beetje met twee of drie andere dingen.
Als je elke dag gehaast bent omdat je eigenlijk een beetje te laat opstaat, sta dan een half uur eerder op.
Eet je ontbijt eens op een andere plek dan gewoonlijk.
Poets je tanden met de andere hand dan de hand die je normaal gebruikt (mag je wel een uur eerder opstaan 😊)
Verander eens van kapsel.

Test deze dingen uit. Dit is niet om verwarring te scheppen, maar om je bewust te worden van je gebruikelijke geloofssysteem. Een geloofssysteem dat niet uitgedaagd wordt, blijft onzichtbaar of onbewust. Door dingen te gaan veranderen word jij je bewust van de reden waarom je iets doet. Er kunnen gedachten opkomen zoals: ‘Ga niet langs daar!’, ‘Dit gaat problemen opleveren.’, ‘Is dit gezond?’.
Zo word jij je bewust van de overtuiging die achter jouw gewoonte zit. Overtuigingen blijven onzichtbaar zolang jij je eraan aanpast, maar als je je gedrag ten gevolge van die overtuiging verandert komt er een verhaal naar boven zoals: ‘Ga daar niet heen. Weet je nog toen die vrouw die we in die winkel zagen. Dat
was niet leuk. Ik ga niet meer naar die winkel.’
En dan besef je: ‘Mijn God, ik vermijd die plaats omdat die mij herinnert aan een negatieve ontmoeting. Het is misschien niet slecht om dit eens te herbekijken.’

Ik ben degene die je kent als Jezus. Geniet van het wijzigen van je gewoontes. Breng een beetje leven in de brouwerij. We zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten