zaterdag 13 februari 2021

Les 45 – God is de Denkgeest waarmee ik denk. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

We danken jou om ook vandaag hier bij ons te zijn. We zijn onder de indruk van alle werk dat verzet wordt en het voordeel dat jullie halen uit dit ondersteunend commentaar.

Een Cursus in Wonderen biedt een uitdagend trainingsprogramma aan, maar we herinneren jou ook even aan het trainingsprogramma dat je in en door jouw samenleving doorlopen hebt.
Denk maar eens aan de jaren dat je school liep. Je moest opstaan, terwijl je daar helemaal geen zin in had. Misschien moest je kleding dragen die je niet wou dragen. Je moest op harde stoelen blijven zitten, ook al was je moe. Je moest dingen leren die jou in het geheel niet interesseerden. Je moest meedoen aan activiteiten die je niet aanspraken.
Het was het basis trainingsprogramma van jouw denken, opgelegd door de maatschappij gedurende tiental jaren, elke dag opnieuw. Er werd jou nauwelijks vrije tijd gegund door het vele huiswerk, projecten en buitenschoolse activiteiten. Zo ging het eraan toe, vergeet dat niet.
Je werd zodanig getraind om de ideeën, inspiraties en leiding, waar je als kind van God toegang toe hebt, naast je neer te leggen.

Vervolgens ging je naar de universiteit of kreeg je een baan. Opnieuw werd je gedwongen, wilde je geld ontvangen of je diploma halen, om dingen te doen waar je niet echt zin in had. Een eindwerk maken die de geest benauwde, over thema’s die niet echt super interessant waren. Maar het was een verplicht vak en het hoorde zo jij je diploma wilde halen.
Of je werkt op een plek die niet goed betaald, waar je slecht behandeld wordt en waar je van binnen voelt dat je dit liever achter jou zou laten, naar buiten wil rennen en genieten van de zon - een ander trainingsprogramma.

En na een dag hard werken, kom je thuis en kijk je TV omdat je geen energie meer hebt om nog iets anders te doen. De hele dag voelde je verzet. Het was misschien een weinig vreugdevolle dag, een moeilijke dag, een uitdagende dag, een enge dag. Wellicht kon je op geen enkele steun rekenen.

Misschien woon je op een studentenkamer of alleen in een appartement. Je komt thuis, alleen en uitgeteld, en je zet de televisie aan. En ook daar gaat de programmering gewoon verder, dag in, dag uit, jaar in, jaar uit.

Je hebt een zeer diepgaand trainingsprogramma gevolgd!

Wanneer je dus kijkt naar de lessen van Een Cursus in Wonderen moet je appels met appels vergelijken. Vergelijk dit trainingsprogramma met het programma dat hiervoor beschreven is. In vergelijking met het trainingsprogramma dat je gekregen hebt, vragen wij vrij weinig. Toch is dit een krachtig transformerend middel dat jou naar een plek van vrede brengt.

Ga niet in discussie met dit plan, maar vergelijk het liever met het plan dat je doorlopen hebt. Vergelijk deze twee met elkaar, want samen maken we het ene programma ongedaan – het lange termijn programma dat door jouw maatschappij is uitgestippeld.

Vergelijk dus deze paar minuten en deze kleine uitdagingen die van jou gevraagd worden tegenover dat wat je al doorlopen hebt, het meest overweldigende trainingsprogramma dat bestaat: dat van de Westerse samenleving.

Ontspan dus een beetje. Doe met plezier deze lessen en weet dat jij je aan het losmaken bent van het oude systeem. Verbind je terug met de Denkgeest van God die je verlaten hebt ten gunste van televisie, werk, geld, voeding, sigaretten, alcohol, seks, allemaal dingen die in jou geprogrammeerd werden als vervanging van deze prachtige, wonderbaarlijke verbinding.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Je zal er geen spijt van krijgen dat je deze lessen doet. Maak jezelf niet wijs dat ze te moeilijk zijn voor jou, dat het niet zal lukken. Weet dat je getraind bent door het trainingsprogramma van de Westerse maatschappij en dat je dit goed beheerst. En als jou dat gelukt is, kan je dit ook.

We zien je morgen terug.

1 opmerking: