woensdag 24 februari 2021

Les 56 ~ Herhaling van de lessen 26-30. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

En zie wat liefde toont. Tina hield niet van honden. Ze had vroeger niet het geduld dat ze nu wel heeft met het dier dat je achter haar kan zien. Vóór Een Cursus in Wonderen zou dit voor gejaagdheid gezorgd hebben. De staat van haar bewustzijn toen liet de aanwezigheid van honden niet toe.

Dit is voor iedereen heel mooi om getuige van te zijn. Dit is de transformatie die je denkgeest doormaakt.
Denk eens aan iets dat je minacht of haat. Misschien is het een persoon met wie je in je hoofd de hele tijd strijd aan het voeren bent. Misschien denk je dat het een slecht iemand is, zich slecht gedraagt of iets anders zou moeten doen dan hij of zij doet. Deze gedachten, overtuigingen en ideeën komen uit jouw hoogst heilige geest, maar blijven als donderwolken rond jou hangen en maken je van streek.

De meesten onder jullie hebben reeds een glimp opgevangen van een gemoedsrust die in jou opkomt. Sommigen kennen reeds langere periodes van vrede.
Wat er gebeurt is dat er een grote acceptatie ontstaat van dat wat zich voordoet. Het lijkt niet langer op een bedreiging voor jou. Je gaat inzien dat je woede, je overstuur zijn, je frustratie, je ongeduld, dat dit angst is, angst voor iets dat je overdondert, je beheerst of je kan schaden. Het toont de angst aan voor iets wat onbekend is of iets dat je doet twijfelen aan het begrip van jouzelf. Door dit te begrijpen begin je in te zien wat vrede jou te bieden heeft. Vrede brengt je in verbinding met Al Wat Is.
Dat wil daarom niet zeggen dat die andere wezens – honden, kinderen, familieleden, echtgenoten of echtgenotes – stoppen met wat ze doen, maar wel dat jij je er niet langer door bedreigd voelt. Het brengt jou niet meer van je stuk.
Het kan zelfs zo ver gaan, als bijvoorbeeld je kinderen iets gevaarlijks doen, zoals te snel rijden of niet naar huis komen op het afgesproken uur, dat je in vrede kan blijven en je vertrouwt op de begeleiding die iedereen heeft.

Uiteindelijk rust iedereen in de armen van God en is het niet jouw taak om alles te beheersen.

Je kan er echter zelf wel invloed op uitoefenen. Dit is ook wat Tina gedaan heeft. Voor zij begon aan haar studie van Een Cursus in Wonderen had ze geen impact op het geheel of het systeem. Geluk was ver te zoeken, ze vond haar leven moeilijk. Nu heeft ze een mentale en emotionele manier gevonden voor rust en maakt zij de keuze waar de focus op gelegd wordt.
Rust komt dus niet voort door jezelf op je kop te geven. Rust en orde komt door je aandacht te schenken aan liefde, gezondheid, leven, vreugde.

Begin de dag dus in dankbaarheid. Wees blij. Geniet van de zon, de regen of de sneeuw. Geniet van het feit dat je kan ademen, lopen, kiezen, beslissen. Zelfs als er financiële problemen of relatieproblemen zijn. Als je eenmaal je denkgeest beteugeld, wordt je concentratiepunt door jou bepaald. Jij kiest waarin je energie wil stoppen. Waar je energie in stopt zal groeien, want dat is de creatieve kracht waarover jij beschikt, de kracht jou door God gegeven.

‘Je bent gemaakt naar het beeld van God’, betekent dat je even creatief bent als Dat wat jij God noemt. Jij kiest wat je creëert. Jij kiest de richting die je geeft aan energie. Je kan dus ook miscreëren, wat velen van jullie doen door oordelen en aanvallen. Deze miscreaties nemen je mee op een pad van pijn en lijden.

We moedigen jou daarom aan om de wereld in te gaan en het goede te zien. Kijk naar het geluk, naar het vreugdevolle. Zie de overvloed van de lucht, het licht, de broeders en zusters met wie je vergeving kan oefenen. Er is zoveel overvloed. Kijk naar je lichaam, naar de overvloed van energie die het heeft, de veelheid aan cellen, de organen die allemaal samenwerken en jou de mogelijkheid bieden te evolueren. Daar dient je lichaam voor. Zie het als een middel dat je mag gebruiken voor jouw evolutie. Val het niet aan. Oordeel er niet over. Het doet slechts wat jij vraagt te doen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Weet dat alles in je leven voor je groter doel is. We zien elkaar morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten