vrijdag 12 februari 2021

Les 44 ~ God is het licht waarin ik zie. Met commentaar door Jezus


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit is het begin van jouw diepgaande verbinding in het geloof en vertrouwen dat je één bent met het Goddelijke.
Van jou wordt gevraagd je denken niet te manipuleren of te veranderen, maar voorbij die gedachtegang te gaan naar het altijd aanwezige dieperliggende gewaarzijn van bewustzijn. Dit is altijd in jou aanwezig.

Je werd hiervan afgeleid door de toeters en bellen, door de glimmende dingetjes van de wereld. Gedachten springen over en weer door je hoofd, je jaagt erop en verzorgt ze.

De bedoeling nu is om hieraan voorbij te gaan, om dieper je bewustzijn in te gaan naar de waarheid van wie je werkelijk bent. Het is altijd aanwezig of je nu oud bent of jong, gelukkig of verdrietig, gezond of ziekjes.

Dit bewustzijn ligt, zoals de oceanen op Aarde, onder de golven en de oppervlakte, is altijd aanwezig, altijd vredig en kalm. Er zijn golven en stormen, net zoals jouw gedachten en overtuigingen in jouw egodenken. Er zijn schijnbaar gevaarlijke of verraderlijke stromingen die jou naar beneden kunnen halen, maar onder die rumoerige oppervlakte is er altijd de rustige, stabiele aanwezigheid. Niet de turbulente, beangstigende, lastige aspecten waarmee jij je identificeert, maar een oneindige, vredige, diepe verbinding met Al Wat Is.

Het is niet de bedoeling dat je bang bent voor deze ervaring, maar dat je leert begrijpen dat dit de jij is die er altijd is, leven na leven, of je nu een lichaam hebt of niet. Het is niet geassocieerd met het lichaam. Het is puur bewustzijn, onbelemmerd door de denkgeest van het ego.

Wees vandaag dus lief voor jezelf als je de les niet onder de knie krijgt, het is oké. Probeer het later opnieuw. Probeer het opnieuw als je gaat slapen. Vergeef jezelf als het erop lijkt dat de geest weer aan de haal gaat met jou, maar doe je best om aan de gedachten voorbij te gaan. Doe je best om je te verbinden met de stilte in jou.

Als je deze oefening doet en deze mogelijkheid onder de knie hebt zullen je ervaringen verruimd worden en wordt je ondergedompeld in een eindeloze uitgestrektheid, een verbinding met iets anders dan de wereld. Een geweldige ervaring. Dit kan nu reeds gebeuren, maar panikeer niet als dit niet het geval is. Het komt wel. Doe je best om de les toe te passen zoals gevraagd wordt. Lees de les met aandacht en maak indien nodig aantekeningen. Oefen.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien elkaar morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten