dinsdag 23 februari 2021

Les 55 ~ Herhaling van de lessen 21-25. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Je geeft jezelf een prachtig cadeau door deze lessen te herhalen.

Deze herhalingslessen zijn op een andere manier verwoord dan de oorspronkelijke lessen zelf, maar dat had je al opgemerkt. Je moet echter begrijpen dat het om het principe gaat.

We praten over concepten, denkbeelden. De reden waarom ze op een andere manier verwoord worden is om het dogmatische ervan te voorkomen.

Je hebt wellicht gemerkt dat sommige van jullie religieuze genootschappen weinig flexibiliteit toelaten aan specifieke woorden, afhankelijk van wie de originele tekst vertaald heeft naar het Engels of Frans of welke taal ook waarin de tekst gelezen wordt.

Je moet begrijpen dat het niet draait om bindende en vaste regels. Dat is iets voor de wereld van het ego waar alles meetbaar moet zijn. Dat is het systeem dat je gewend bent.

Wij gebruiken iets andere woorden zodat je de betekenis ervan erkent voorbij de symboliek ervan en je niet te veel blijft hangen aan een bepaald woordgebruik. Woorden zijn symbolen voor symbolen.
Wanneer je de taal vertaald van een oude tekst vertaald naar een andere taal en dit door de jaren heen blijft doen krijg je symbolen voor symbolen van symbolen. In veel religieuze dogma’s vind je dit terug.

Gezien we deze boodschappen via Tina channelen en je elke dag uitgebreide uitleg krijgt hoor je die uit eerste hand en is er geen frustratie over details (kan al anders zijn bij deze omzetting naar het Nederlands)
Wat niet wil zeggen dat de juistheid ervan niet belangrijk zou zijn, maar het mag niet dwangmatig of dogmatisch worden. Een ontspannen sfeer is beter (ik hoop dat ik hieraan voldoe).

We willen dat je oefent in een ontspannen sfeer. Dat wil zeggen: laat de controle los, laat angst los, laat oordeel los, maar oefen. En als een vlijtige student kan je dit dus ook op een ontspannen manier doen. Het ego wil controle. Het wil precies zijn. Het moet dingen direct kunnen meten. Het steunt zich op de tijd en maakt daarvoor gebruik van het lichaam.

Het is belangrijk dat de principes, die hier gecultiveerd worden, begrepen worden: wees ontspannen, tevreden, open, met een goed gevoel. Dat zijn een aantal indicaties voor je nieuwe beleving. Deze ervaring van nieuwe en fijne gevoelens is jouw feedback dat zegt ‘goed bezig, je zit op de goede weg’.
Je zal een negatief gevoel hebben als jij je bijvoorbeeld bang voelt omdat je een les gemist hebt of wanneer de lessen een obsessie worden. De feedback is dan ‘doe het niet op deze manier, laten we dit verder doen op een ontspannen, maar vlijtige manier’.

Je begeleidingssysteem is er altijd en werkt accuraat. Je weet goed wanneer jij je goed voelt, tevreden, ontspannen, nieuwsgierig, verbeeldingskrachtig.
Je een beetje slaperig voelen is iets anders, maar is oké. Wanneer je voelt dat je toe bent aan een dutje, hou dat dan niet tegen. Denk niet dat je lui bent. De gedachte ‘ik ben een luiaard’ is de gedachte die jou een slecht gevoel geeft over een dutje doen of uitrusten. Dat is niet het rusten zelf.

Dit zijn een aantal dingen waarvan je moet leren een onderscheid te maken. Voelen hoe je deze lessen moet doen en hoe je in de wereld moet zijn. Van een gevoel van spanning, controle, beredenering en beschuldigend naar ontspannen, ruimdenkend, minder gefocust op tijd, gezonder en aangenamer.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We spreken elkaar morgen terug.

 

4 opmerkingen: