zondag 31 januari 2021

Les 32 ~ Ik heb de wereld die ik zie bedacht. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij, ik ben degene die je kent als Jezus.

Voor velen is dit concept een grote uitdaging en het doet er niet toe of je deze gedachte nu gelooft of niet. Herinner je dat je bezig bent met een trainingsprogramma. Deze gedachten moet je niet benaderen met een gevoel van begrijpen, maar eerder met een gevoel van vertrouwen. Dag na dag ga je hand in hand samen met ons en stap je nieuwe ideeën en concepten in die helemaal tegengesteld zijn aan alles wat jij geleerd hebt en geleerd werd.

Vanuit de wetenschap van Newton werd jou geleerd dat jouw werkelijkheid objectief is. Het schoolsysteem gaf jou geen andere keuzemogelijkheid. Jouw familie gaf jou geen andere keuzemogelijkheid. Je geloofde in de verhalen en oordelen, maar werd in feite om de tuin geleid.

Wanneer je dus tegen jezelf de gedachte van deze les zegt en je ervaart een gevoel van twijfel denk dan niet meteen dat je het spoor bijster bent.
Het is slechts het paradigma, jouw wereldbeeld die je in jouw bewustzijn vasthoudt, dat uitgedaagd wordt. Want dat doen we inderdaad, jouw wereldbeeld uitdagen. Het concept dat je hebt over jezelf dagen we uit. We dagen alles uit wat jij vandaag gelooft dat jouw werkelijkheid is.

Jouw denkgeest, die jou deze verhalen wijsmaakt, zal zich beginnen afvragen waarom je hiermee bezig bent. Je ego gebruikt deze verhalen reeds heel lang om zichzelf te verdedigen en te bewapenen. Het zal jou zelfs zeggen dat jij je kwetsbaar maakt voor aanval nu jij je openstelt voor het onbekende.

En dat is een van de grote dingen die je in jouw ervaring, je gedachten en bewustzijn moet afleren: de overtuiging dat als jij jezelf niet verdedigt jij jezelf dan openstelt voor aanval. Het tegendeel is waar. Door jou verdedigend op te stellen vraag je om aangevallen te worden. Sta hier maar eens een moment bij stil.

Wanneer jij een harnas draagt en je hart afsluit dreig je aangevallen te worden door een scherpe tong en bittere humor, wat zoveel wil zeggen als dat jij aangevallen zult worden omdat jij de maker ervan bent. Jij zet de toon. Jezelf verdedigen leidt onvermijdelijk tot aangevallen worden.

Sommige van deze ideeën die je aan het leren bent beginnen de waarde van het idee dat verdedigen en aanval de manier is om te krijgen wat je wil, in twijfel te trekken. Wees dus voorbereid op de verhalen en reacties van het ego en stel het gerust, kalmeer het door te zeggen: ‘het is oké, we hoeven dit niet te geloven en we moeten het ook niet begrijpen, dus blijf nu maar rustig, alles komt goed.’

Je kan gewoon tegen je ego praten omdat jij dat niet bent. Je stemt je nu af op de waarheid. Je stelt je nu op dezelfde lijn van liefde en het ego zal steeds minder op jou lijken. Je dacht vroeger dat jij het ego was, maar nu word je wijzer.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zien elkaar morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten