woensdag 6 januari 2021

Les 7 ~ Ik zie alleen het verleden. Met commentaar van Jezus.


 

Jullie zijn gezegende wezens, ik ben degene die je kent als Jezus.

Weet dat het belangrijk is dat je hier tot dag 7 bent gekomen.
Wat je moet begrijpen is dat, ook al vergezel je ons nog maar 7 dagen, er nu reeds een kleine verandering in jouw leven gaande is.

Sommigen worden zich nu reeds veranderingen gewaar in hun waarneming. Misschien voel jij je al een heel klein beetje meer toegankelijk of misschien denk je aan een oude wrok die je liever opgelost ziet. Of, zoals we reeds eerder naar voren brachten, zijn er fysieke gewaarwordingen in je lichaam, zoiets als hier en daar wat tintelingen of een druk. Laat je hierdoor niet in de war brengen. Het is namelijk zo dat het alledaagse en de herhalingen in jouw leven hetzelfde blijven omdat er niets veranderd in je denken.

De programmatie hiervan zit diep. Velen – en we durven bijna te zeggen iedereen – hebben zich nooit afgevraagd of naar boven gehaald: ‘Is dit goed voor mij?’ ‘Is dit werkelijk?’ ‘Geeft dit mij wat ik werkelijk wil?’

Wat er in feite gebeurd, zelfs nu in deze korte periode van 7 dagen, is dat jouw denken verandert. Je stelt fundamentele aannames over de werkelijkheid in vraag met als gevolg een fundamentele verandering van jouw ervaring. Dit kan zelfs leiden tot een spirituele ervaring zoals een visioen of het uittreden uit je lichaam. Mocht dit jou beangstigen, weet dan dat je in oog komt te staan met jouw denkgeest. In jouw denkgeest is er iets dat niet blij is met de gedachte aan een spirituele ervaring. Maar hier ben je, bezig met het bestuderen van spirituele leerstof (en onder leiding van een goede leraar, jawel).
Je moet weten dat jouw toekomst verandert door het bestuderen van de lessen van Een Cursus in Wonderen. Als het ware stap je hiermee in zekere zin uit de tijd.
Deze les introduceert het idee dat de manier hoe we tijd ervaren kan veranderen en dat toekomstige ervaringen, die nu voor jou als zo normaal gezien worden, ook anders zullen worden.

Jouw overtuigingen, die vastzitten aan een oud patroon of sleur, krijgen vorm. Wat je ziet is het resultaat van een denkgeest dat vast is blijven zitten in het verleden. Met andere woorden je oordeelt niet anders, je evalueert niet opnieuw of hertraint je denken niet om op dezelfde lijn te komen met wat je voor waar aanneemt. Door te werken met Een Cursus in Wonderen plaats jij jouw denken weer op het niveau van liefde en laat je angst los. Wanneer je dat dagelijks heel bewust doet zal je niet alleen een verandering gewaar worden in je fysieke lichaam, maar van jouw hele wereld.

Ik ben degene die jij kent als Jezus en we zijn blij dat je hier op dag 7 bij ons was. Blijf bij de les en weet dat dit jaar een belangrijk jaar is voor jouw planeet. Er zullen dingen onthuld worden en het is belangrijk dat jouw denken voorbereid is op wat was, voor wat er niet is of voor wat jij denkt dat er zou moeten zijn. Deze cursus zal jou helpen weg te blijven uit het verleden en de toekomst en zal jou steviger maken in het huidige ogenblik, het huidig moment waar jij voor gemaakt bent.

We spreken jullie binnenkort opnieuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten