dinsdag 12 januari 2021

Les 13 ~ Een betekenisloze wereld baart angst. – Met commentaar door Jezus


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus. Met vreugde in het hart zijn wij vandaag bij je.
Lieve mensen, er is niets waar je bang voor moet zijn en toch zijn jullie dat allemaal. In jouw denken heb je tal van verdedigingen opgezet om jou voor deze diep onder de oppervlakte zittende angst te beschermen, een angst die in jouw bewustzijn misschien niet wezenlijk is al voel je het wel voortdurend. Het doet zich voor als een ongerustheid, een gevoel dat er iets slecht staat te gebeuren of je wordt midden in de nacht wakker met een gevoel voor onheil. En deze onbewuste angst zit verstopt onder de oppervlakte van wat jij denkt dat jouw persoonlijkheid is.

Het is belangrijk om niet te overhaast te werk te gaan om sommige van deze ideeën af te bouwen. Jouw persoonlijkheid, jouw identiteit, degene die je denkt te zijn, het concept dat je hebt over jezelf, steunt op een aantal broze, wisselende gedachten die elkaar tegenspreken. Het zijn liefdeloze en onjuiste overtuigingen diep in je bewustzijn. Om dus niet onstabiel te worden moeten we deze lessen oefenen zoals ze worden voorgeschreven.

Het ego zal willen dat het sneller gaat en bijvoorbeeld zeggen: ‘laat ons naar al deze opnames tegelijk kijken op een dag. We zullen zo sneller dit trainingsprogramma van het denken doorlopen en veel vlugger klaar zijn dan al de anderen.’

Luister hier niet naar. Sommige mensen hebben een vorm van instabiliteit ervaren doordat ze te vlug door deze lessen wilden gaan.

De lessen zijn niet iets waar je bang voor moet zijn. Zeker niet. Ze nemen je mee op een pad naar vrede, naar een betere aansluiting op kennis en naar allerlei wonderbaarlijke ervaringen. Wanneer je ze echter te snel wil doen, wanneer je te vlug wil opschieten in de overtuiging dat jij het beter weet dan degene die de lessen ontworpen heeft, dan maak je gebruik van de ongenezen denkgeest die het vooropgestelde leerplan wil veranderen.

Aan een student van de universiteit vraag je ook niet om de taak van de professor over te nemen. Doe dit hier dus ook niet. Doe deze lessen met een gezond gevoel van bescheidenheid. Doe de lessen zoals ze worden voorgeschreven, op een zachtaardige, vriendelijke manier en volg de instructies juist op.

Wanneer je merkt dat er een onvrede is, dat je geneigd bent om te stoppen met de lessen, herbekijk dan eens de manier waarop je dit hebt aangepakt. Om het resultaat te krijgen die jij verwacht kan het zijn dat je de lessen vooruit wil schuiven of dat je ze onregelmatig doet. Of je bent te overhaast en krijgt daardoor een ongerust gevoel wanneer er een te snelle verandering gebeurt in jouw bewustzijn. Maar als je de lessen doet zoals gevraagd zal jij je niet ontevreden voelen. Ze zijn perfect ontworpen om jouw schaduwzijde, je angsten, de onjuiste perceptie die je hebt over jezelf en de onbewuste bezorgdheid die op de loer ligt, bloot te stellen.

En ik ben de hele tijd bij jou. Het is heel belangrijk dat je voor jezelf niet toestaat dat deze woorden jou angstig maken. Samen zullen we kijken naar deze schaduwzijde, naar de angsten en naar de verwarring en dat zullen we doen op een zachte en liefdevolle manier.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Ook deze keer danken we jou om hier vandaag bij ons te zijn. We zien je morgen terug.

5 opmerkingen: