donderdag 21 januari 2021

Les 22 ~ Wat ik zie is een vorm van wraak. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit is een uitdagende les voor degenen onder jullie die opgevoed werden in het geloof dat God de wereld heeft geschapen. Dit is een van de fundamentele kwesties die naar boven kunnen komen en waar grote weerstand mee gepaard kan gaan. In jouw onwetendheid werd je aangeleerd dat God deze wereld heeft geschapen. Maar wanneer je kijkt naar dood, naar verwoesting, naar hongersnood, armoede en zelfs naar natuurrampen, dan kan jij je afvragen hoe een liefhebbende God de verwoesting, dood en afscheiding die je ziet, zou kunnen maken. God moet wel waanzinnig zijn wanneer je afscheid moet nemen van degene waar je van houdt of wanneer, bijvoorbeeld, kinderen te vroeg overlijden.

Dit is wat wij willen dat je begrijpt: deze wereld is niet geschapen door degene die jij ‘God’ noemt, God die almachtig en alleen liefde is.

Wanneer God dit wel had geschapen, zou het er niet uitzien zoals het er nu uitziet. Omdat iets zou kunnen overleven zou het niet moeten afhangen van de dood van iets anders, je zou niet afgescheiden zijn van alles, niet van degene waar je van houdt, niet van je kinderen, niet aan allerlei dingen die in jullie levens gebeuren door een duidelijk gebrek aan liefde.
Als alles door God was geschapen zou het onmogelijk zijn om dit te ervaren. Dit toont aan dat dit niet een werkelijke wereld is. Dit is niet een wereld van en door God. Dit is het speelplein van het ego. Hier worden voor jou al jouw idealen uitgespeeld, al jouw verlangens, behoeften en angsten, opdat je het zou waarnemen.
Daarom is het ook zo belangrijk om de grootte van het hele gebeuren rond projectie goed te begrijpen. Het gaat niet alleen om het feit dat jij jouw gevoelens aan iets of iemand anders toe schrijft. Het niveau van projectie wordt door veel mensen in deze moderne tijd wel begrepen, het feit dat jij verantwoordelijk bent voor jouw gevoelens. Maar het hele gebeuren is een grote projectie. Het hele gebeuren is een grote projectie vanuit het collectieve bewustzijn.
Het is inderdaad zo dat sommigen dezelfde droom of dezelfde nachtmerrie hebben, maar jij bent wel degene die jouw projector bediend en die jouw projectie ervaart. Jij bent degene die het eigendomsrecht heb op dat wat het ‘leven’ op deze planeet aarde genoemd wordt. In wat je tot nu toe geleerd hebt moet jij jouw functie over jouw manier van denken op je nemen.

We gaan jou hierin een wending geven. We zullen jou vastnemen en volledig draaien in de andere richting, weg van angst, afscheiding en strijd in de richting van liefde. En dat heeft voorbereiding en oefening nodig. Daarom ook lijken deze lessen, voor hen die haast hebben, traag en omslachtig. En hier willen we vandaag op wijzen. Wees niet te gehaast wanneer het gaat om de herstructurering van jouw persoonlijkheid of van jouw manier van denken.
Het zal jou geen goed doen als je meer dan één les per dag wil doen. Jouw bewustzijn gaat hierdoor wankelen. En dat willen we toch even herhalen: je brengt jouw bewustzijn hiermee aan het wankelen. Het is dus niet goed om de ene video na de andere te bekijken, vooruit, vooruit, vooruit en dat omdat je jouw ellende nu wel zat bent. Je ellende zal alleen maar groter worden wanneer je de lessen niet doet zoals ze zijn voorgeschreven.
Niet dat je hiervoor gestraft wordt, maar wel omdat de lessen zo krachtig zijn. Ze leiden jou weg van duisternis en angst en draaien jou 180 graden zodat je in de goede richting begint te stappen, de weg terug naar huis, en dat is liefde.

Wees je ervan bewust dat de gedachte ‘wat ik zie is een vorm van wraak’ een ware uitdaging is. En het is oké als je dit niet begrijpt. Herinner je dat je de lessen niet hoeft te begrijpen. Je hoeft ze enkel te doen omdat jouw denkgeest nu waarheidsgetrouwe informatie krijgt. Want vergeet niet dat jouw denkgeest vol zit met onwaarheden.
Het zou kunnen gebeuren dat je op deze lessen reageert alsof ze jou een leugen vertellen, want ja, als jij een leugen als waarheid hebt aangenomen, dan kan het erop lijken dat de waarheid een leugen is.
Wees je hier bewust van wanneer je deze lessen oefent want ze vormen een ware uitdaging voor de manier en de wijze waarop jij nu naar de wereld kijkt. Ze dagen gewoon jouw concept van de werkelijkheid uit.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Wees mild voor jezelf. Wees mild voor je medemens. Besef dat dit een groots project is die we samen aangaan.
Wees moedig en deel deze video’s en ergens op de wereld zal je hiermee licht toevoegen aan het leven van iemand. Iemand zal het zien en zich afvragen wat Een Cursus in Wonderen is en zal hierdoor geïnteresseerd geraken. Wie weet welke deuren je hiermee opent voor iemand die je helemaal niet kent.

Ik ben degene die je kent als Jezus. Verspreid overal waar je vandaag gaat liefde en licht en ook jouw (levens)ervaring zal verbeteren. We zien je morgen terug.

2 opmerkingen: