zaterdag 16 januari 2021

Les 17 ~ Ik zie geen neutrale dingen. Met commentaar door Jezus


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

De gehechtheid en betekenis die je aan alles hebt en geeft is een van de grote oorzaken van het lijden op deze planeet. We gaan echter richting vrede, richting de gelijkmoedigheid van de meester.

Voor jullie die onder het toezicht staan van jullie ego – en dat is oké, in deze wereld staan jullie allemaal onder het toezicht van jullie ego, tenzij je een berg werk verzet – maar jouw ego waarschuwt jou ervoor dat wanneer je rustig en in balans komt dat je dan niet echt nog een menselijk wezen bent, dat je dan niet genoeg voelt, dat je onverschillig bent en harteloos. Echter het tegendeel is waar. Het ego, met zijn vergankelijke gevoelens en verhalen over elk persoon en plaats dat het ziet en zijn constante waardeoordelen, maakt van jou niet zozeer een menswaardig maar eerder een gevaarlijk wezen met zorgen, pijn en lijden.

Het is belangrijk om dit goed in jou op te nemen omdat de kans anders groot is dat je een onbeschreven lei wordt: wanneer ik geen mening heb over jou, over jouw hond, over jouw huis, over jouw auto, over mijn kleding en mijn lichaam, dan heb ik ook geen gevoelens over iets.’ Maar dat is niet het geval, het is slechts een mening.

Elk van jullie heeft een eigen mening die gebaseerd is op een of ander waardeoordeel naargelang jouw bewustzijn. Maar wat er gebeurt, als je een stap terugzet, weg van deze betekenisloze oordelen die geen enkele fundering hebben, is dat je echt begint te voelen. Je krijgt toegang tot een groter gevoel, niet een reactie op, want dat zijn gevoelens en emoties die eerder aangestuurd zijn door angst.

In plaats daarvan begin je een rustige, een verrijkende ervaring te voelen van en in het huidige ogenblik in plaats van een mening uit het verleden beladen met schuld, schaamte en weerstand of naar een toekomst van angst, zorgen en verwarring over wat er mogelijk kan gebeuren.
Wanneer je echter op die plek arriveert waar je los bent gekomen van deze onjuiste overtuigingen in jouw denken, leef je in een prachtig en oneindig huidig ogenblik. Je bent volop aanwezig en enkel in een nu dat alleen maar het huidig ogenblik creëert.

Wanneer je echter weer terugvalt in je oude verhaal of in de terreur voor de toekomst, veroordeel je het huidig ogenblik met wat is geweest of met het fictieve van wat er zou kunnen gebeuren en denk en voel je niet echt, maar leef je in de illusie. En vooral, weet dat dit de vrede van jouw denken wegneemt, de rust, de zuivere waarneming en het begrip over wie en wat je in werkelijkheid bent en waarom je hier bent, wat zalig is en niets om bang voor te zijn.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we zien elkaar morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten