woensdag 20 januari 2021

Les 21 ~ Ik ben vastbesloten de dingen anders te zien. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als jezus.

Je moet begrijpen dat dit een van de fundamentele principes is die je in deze beoefening nastreeft: vastbesloten zijn om de dingen anders te zien. Je gaat er dus van uit dat wat je nu ziet en interpreteert niet correct is. Door jouw bereidwilligheid om te oefenen herken je dit feit. Ook is het belangrijk om je te herinneren dat, door deze lessen in praktijk te brengen, er dingen in jouw wereld zullen veranderen.
Deze oefening is een proces in het transformeren van het denken. Doordat de projectie verandert, verandert ook de wereld. In de denkgeest zorgt dit voor angst omdat de manier van jouw veiligheid en zekerheid, volgens het geloof van het geloof van het ego, niet mag veranderen. En jij al helemaal niet.
Je weet dat het ego een aspect is van jouw denken dat voor zijn fundering gebruik maakt van afscheiding en angst. Dus naarmate jij in de richting van de liefde begint te gaan en zegt: ‘het is nodig dat ik mijn kijk op de dingen die om mij heen zijn begin te veranderen’, begint het ego tegen te sputteren met ‘wacht eens even, we hebben deze verdediging niet voor niets gemaakt, dit was allemaal met jouw veiligheid als doel en om jou bovendien weg te houden van mogelijk gevaar zoals andere mensen of wezens’.

Dat is wat het ego wil, het wil jou weghouden van anderen omdat het ervan uitgaat dat je enerzijds door anderen gekwetst kunt worden en anderzijds dat jouw omgeving alleen gecontroleerd kan worden door jouw verdediging of aanval.

Het omgekeerde is echter waar. Het is de strategie van het ego die zorgt voor ellende of ziekte. Ook belangrijk is het te weten dat, naarmate je deze lessen aan het doornemen bent, die argumenterende stem van het ego op regelmatige basis van de partij zal zijn. En dat kan er soms luid aan toe gaan. Maar herinner jou dan de reden waarom je aan deze lessen bent begonnen. Herinner je het gevoel dat je had en jou ertoe heeft aangezet om jouw manier van denken te veranderen.
Het is heel belangrijk om jouw oorspronkelijke intentie om te starten met de lessen van Een Cursus in Wonderen te herinneren zodat je niet vergeet of, dat je opnieuw naar de stem van het ego zou luisteren dat zegt: ‘we deden het toch goed zo samen, zonder al die discipline die nu van ons verlangd wordt, laat ons toch gewoon behouden wat altijd is geweest en wat we altijd hebben gedaan.’

En zoals je weet: als je altijd blijft doen wat je altijd hebt gedaan, zal je blijven krijgen wat je altijd kreeg. Maar alles dat niet langer is wat je wil en hoe jij jouw leven wil zien, dan is het nodig om verder te gaan met deze lessen, ongeacht het commentaar dat je krijgt van dat deel van jouw denken dat gelooft in afscheiding, dat deel dat we ‘ego’ noemen.

We zijn enorm fier op jou dat je zo ver bent geraakt. We dagen jou vandaag ook uit om deze opnames te gaan delen ook al heb je het gevoel dat anderen uit jouw omgeving dit niet zullen begrijpen. Voor de mensheid is het een groot geschenk wanneer deze video’s over de lessen gedeeld worden en vooral voor hen die lijden en die van het bestaan hiervan niet afweten.

Ook voor jou is het een geweldig iets om eens over na te denken. Wanneer je te bang bent om dit te doen omwille van angst om hiervoor vervolgd te worden of voor het oordeel van anderen, dan kan je eens kijken naar datgene wat nog verborgen is in jouw denken, namelijk dat je meer begaan bent met wat anderen over jou zouden kunnen denken, dan dat je begaan bent met de gezondheid en het welzijn van jouw medemens. Wanneer dit nog steeds speelt in jouw denken is het goed om hier eens bij stil te staan. En hier kan je dus ook aan werken terwijl je dus deze lessen beoefend.

Ik ben degene die je kent als Jezus. We zijn enorm blij dat je hier bent. We zien elkaar morgen terug.

1 opmerking: