maandag 18 januari 2021

Les 19 ~ Ik ben niet de enige die de gevolgen ervaart van mijn gedachten. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Je bent goed bezig, ook al is het niet altijd even makkelijk en we zijn blij dat je ook vandaag weer bij ons bent.
Elke dag sta je deze lessen toe om dieper te graven in jouw geloof over de werkelijkheid, over jezelf en over de plaats die je inneemt.

De overtuiging dat jouw gedachten niet gekend zijn en geen gevolg hebben op iemand anders is een overtuiging die bijna door iedereen geloofd wordt. Als mens denk je voortdurend. Over het algemeen is het een negatief herhalen van dingen en men heeft in het geheel niet in de gaten dat men met elke gedachte die men heeft een zaadje plant van datgene wat men vreest.

Nu begin je in te zien hoe dingen gecreëerd worden zoals niet zo fijne relaties of ziektes en dat door  constant zorgen maken en te piekeren over dingen. En omdat jou deze waarheid nooit verteld werd heb je niet in de gaten dat jouw gedachten alles en iedereen beïnvloedt. In het creëren van jouw leven ben jij, in alle aspecten en facetten, de centrale, cruciale spil. Je hebt hier effect op omdat je de ervaringen, de mensen, plaatsen en dingen die je in je leven ziet en voelt, naar jezelf toe trekt. Ze komen door jou naar jou toe.

Dit is een heel belangrijke les waarvan wij hopen dat je begrijpt dat het afdwalen van het denken in feite hetzelfde is als het plaatsen van landmijnen op de weg naar de toekomst. Denk hier maar eens goed over na. Wanneer je in je denken loopt te klagen en je maakt je een voorstelling van een twist tussen je broeder, je zuster, je vader of je moeder dan stel je dit gevecht op in jouw toekomst en in dat van die persoon. En hoe meer je dit doet, hoe groter de kans dat deze gebeurtenis in de vorm gemanifesteerd wordt. Het is waar dat hiervoor een momentum opgebouwd moet worden (momentum: beslissend moment om iets door te zetten; kracht, overwinningsdrang – gevonden op https://onzetaal.nl), maar de meesten blijven lang aan een onderwerp hangen en keren er telkens en telkens weer op terug.

Leg je vandaag toe op deze les en weet dat het uitermate belangrijk is dat je dit principe begrijpt.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we spreken je morgen opnieuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten