vrijdag 29 januari 2021

Les 30 ~ God is in alles wat ik zie, want God is in mijn denkgeest. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij inderdaad. Ik ben degene die je kent als Jezus.

We zijn blij dat je nog steeds bij ons bent nu we het einde naderen van de eerste maand lesvolgen. Je had het misschien niet van jezelf verwacht dat je zo ver zou geraken, maar kijk, hier ben je op dag 30 van de lessen van Een Cursus in Wonderen. Je hebt al 1/12 afgelegd van het pad in de richting van het doel dat je vooropgesteld hebt. Laat het dus niet verwateren. Mis geen les of denk niet dat ze moeilijk te begrijpen zijn of moeilijk toe te passen.

Wanneer God in alles is wat je ziet dan neem je afstand van oordeel. Het is het grootste geschenk die jij kan geven aan jezelf, aan je lichaam, aan jouw familie, je maatschappij en aan de wereld.

Wanneer je afstand neemt van oordeel – weg van ‘dit is verkeerd, dit is duivels, dit is goddeloos’- dan sta je open voor het universum. Je stelt je bewustzijn open voor Al Wat Is en dat is de weg die we samen bewandelen en waar we samenkomen op een plek waar alleen liefde is voor iedereen.

In plaats van jouw haat te projecteren, in plaats van de met haat gevulde verhalen de wereld in te sturen en er een verschrikkelijke mening op te leggen, projecteer je de waarheid dat God in alles is wat je ziet. Dat wil niet zeggen dat God alles wat je ziet geschapen heeft, maar dat God in alles is dat er is.

Het is belangrijk dat je dit basisprincipe van vergeving begrijpt. Velen denken bij vergeving dat mensen als het ware niet meer verantwoordelijk zijn voor wat ze doen. Vergeving is hoe je naar de wereld kijkt. Op een zachtaardige manier, een liefdevolle en vriendelijke manier. Het zet je hart open en schakelt verdedigingen uit. En zo kom je, zonder angst, in verbinding met je broeders en zusters.

Jouw verhalen over de wereld, jouw oordelen over de wereld en jouw verwensing van de wereld (of zeggen dat ze goddeloos is) houdt jou in de verdedigingsstand, afgesloten en alleen. Het is de reden van jouw lijden.

Begin enthousiast en blij aan deze les want jouw bewustzijn zal meer dan je beseft veranderen. Jouw projecties veranderen, de projecties die je uitzendt zullen meer dan jij je realiseert veranderen wanneer je de wereld niet langer als jouw vijand ziet, maar gewoon als de weerspiegeling van wat in jou is, in jouw denken.

Naarmate we dieper gaan met de lessen is het voor jou belangrijk om af en toe je onvermogen in het niet vergeten wat je moet doen, vast te stellen. Het is dus belangrijk dat je ziet: ‘ah, ik had niet in de gaten waar ik de laatste uren allemaal aan gedacht heb. Het is ook daarom dat ik een trainingsprogramma voor mijn denken doe.’

Dit is niet om aan te tonen dat je gefaald hebt, maar het toont wel het belang van dit programma aan. Haat jezelf dus niet hiervoor en wees ook niet te hard voor jezelf, maar stel enkel vast wat je niet direct mogelijk maakt in jouw denken. Je bent nog niet in staat die focus te behouden. En af en toe lukt het jou zelfs niet om slechts een minuutje te geven aan jouw spirituele beoefening. In die waarneming realiseer jij je, als er zes à zeven uur verlopen zijn zonder een minuut te besteden aan je spirituele beoefening, dat je de hele tijd onbewust een variëteit aan dingen hebt gecreëerd die naar jou teruggekaatst worden.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we houden ervan dat je hier samen met ons was.

Deel deze informatie. Raap je moed samen. Laat de mensen weten waar jij mee bezig bent. Je hoeft je niet te rechtvaardigen of uit te leggen waarom, zeg gewoon dat dit is wat jou bezighoudt en dat men kan kiezen mee te doen of niet. De keuze ligt bij de ander.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we spreken elkaar morgen terug.

2 opmerkingen: