maandag 11 januari 2021

Les 12 ~ Ik voel onvrede omdat ik een betekenisloze wereld zie. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

We zijn blij dat je hier bij ons bent terwijl we deze lessen doornemen. We zijn blij dat je ons vergezeld op deze prachtige reis naar vrede, want dat is wat deze lessen jou zullen geven.

De verhalen die jij op de wereld legt veroorzaken lijden. De oordelen die je hebt over mensen, plaatsen en over dingen die je ervaart, veroorzaken onvrede. Je gelooft dat het de wereld is die jou die onvrede geeft, maar het is door het projecteren van jouw oordelen op anderen dat jij je loskoppelt van liefde. Het is liefde die jou vrede brengt. De grote verandering naar het hart, die we jou vragen te maken door het beoefenen van deze lessen, is dat je begrijpt dat wanneer je iets waarneemt via jouw oordeel en je merkt bij jezelf dat je een slecht gevoel hebt, je lijdt als het ware, dat je dan toch nog steeds een keuze kan maken of je nu lijdt of niet. En om deze waarheid te herkennen is er een grote evolutionaire sprong in je denken noodzakelijk.

Je zal nooit meer dezelfde zijn eens jij je er bewust van wordt dat, elke keer dat je lijdt, dat de oorzaak daarvan bij jou ligt door jouw liefdeloze gedachten over jezelf, over iets of over iemand. En in die bewustwording snap je de keuzemogelijkheid tussen vrijheid en lijden.

De denkstaat in de 3D wereld is de reflectie van de training door religie, door ouders, door reclamespots, door de televisie, door het bankwezen, om er maar een paar te noemen, die jou aanstuurt om te oordelen en af te scheiden. Hier is afscheiding in feite jouw natuurlijke staat van zijn. Hoe weet je dat? Je presentie is een afgescheiden lichaam, met afgescheiden, geheime gedachten, met fysieke manifestatie van jouw overtuigingen als gevolg.

Wanneer nu jouw bewustzijn vrijgemaakt is van jouw geloof in afscheiding, heb je niet langer een schijnbaar afgescheiden en individueel lichaam, maar voel jij je met alles en iedereen verbonden. Het is het eindresultaat van jouw ontwikkelingsreis, maar dat is nog een lange weg te gaan.

Elk moment waarin je ervoor kiest niet te oordelen, maar dat je begrijpt dat het verhaal dat jij aan de wereld geeft jouw verhaal is en niet het verhaal van iemand anders, heb je de mogelijkheid om een keuze te maken. En in dat ogenblik kan jouw bewustzijn veranderen naar vrede.

Naarmate je vordert met de lessen begin je dit steeds duidelijker te zien. De momenten van vrede in jouw gewaarzijn nemen steeds meer toe. Wanneer je echter weer terugvalt in oordeel zal dit nog pijnlijker dan voorheen aanvoelen. Dit is de T-splitsing waar, in Een Cursus in Wonderen, over gesproken wordt. Eens je ervoor gekozen hebt om met deze lessen te beginnen en je begint te weten hoe vrede aanvoelt – misschien wel voor de eerste keer in jouw leven – dan wil je niet meer terug. Je begrijpt dat jouw lijden een optie is en dat de keuze hiervoor bij jou ligt.

Laat deze les diep tot je doordringen. Overdrijf niet. Doe de les zoals gevraagd en ze zal haar werk doen zoals het bedoeld is.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we zien jou morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten