woensdag 27 januari 2021

Les 28 ~ Ik wil niets liever dan de dingen anders zien. Met commentaar door Jezus


 

Gezegend ben jij inderdaad, ik ben degene die je kent als Jezus.

Dit is een heel krachtige les.
Wanneer je, samen met ons, vandaag deze les doet dan ga je ermee akkoord om de manier waarop je naar alles kijkt
te transformeren. Mogelijks zal er ook angst naar boven komen.
Daarom herinneren wij jou aan de gechannelde boodschap van gisteren waarbij jou verzekerd werd dat je niets te verliezen hebt, behalve de begrensde, beangstigende en met weerstand gevulde haat die op de loer ligt, net onder de oppervlakte van jouw onschuldig lijkend denken.
We zeggen daarmee niet dat jullie slechte mensen zijn, maar zeggen enkel dat jij je maar bewust bent van een deel van jouw bewustzijn dat jouw maatschappij toestond te verkennen.

Een voorbeeld: wanneer je als kind gestraft werd omdat je boos was op je ouders – en de meeste onder jullie hebben dit voorgehad – dan vergooide je de toegang tot dat deel van je bewustzijn, je onderdrukte dit omdat het onaanvaardbaar was. Je zou de liefde kwijtraken als je dit deel zou toelaten de bovenhand te nemen. Dat tweejarig klein wezentje dat weigert zijn erwtjes op te eten kan zich aan een wrede straf verwachten. Vele onder jullie zijn dan ook gestraft. Anderen zijn het vergeten, maar sommigen weten het nog heel goed.
Wanneer jij je wil ontdoen van dit trauma – je bent getraumatiseerd door een groot persoon, je ouder, die jou strafte, zijn liefde van jou weghaalde, je lang in je stoeltje liet zitten tot je die erwten op at of misschien wel hardhandig werd aangepakt – duw je een deel van jouw bewustzijn weg, je onderdrukt het. Je hebt geen toegang meer tot die gevoelens en emoties.

Wat gebeurt er nu door het doen van deze lessen. Sommige van die angsten worden aangeboord. De onderdrukte en onder controle gebrachte delen van jouw bewustzijn worden geraakt omdat wij van je houden en we van je houden op een onvoorwaardelijke manier. Wij houden van je op een zuivere, spirituele manier zonder dat er iets van jou verwacht wordt.

Soms met je vrije wil, het keuzemakende proces – ook al was je nog heel klein – koos je ervoor of besliste je dat dat deel van jou niet goed was, niet oké was. Jullie zijn allemaal oké. Jullie zijn allemaal geliefd. En dit is een zuiveringsproces. Het is het herbronnen van jouw denken, het is het terug opeisen van dat onbewuste deel in jou.

Met deze lessen gaan we niet door de trauma’s heen. Dat is niet nodig. De oefeningen, zoals ze in deze lessen worden voorgeschreven, zijn zodanig ontworpen om de angst uit jouw denkgeest te zuiveren, helder te maken.

Een van de verkeerde manieren van werken in jullie maatschappij is van telkens opnieuw terug te keren naar het trauma waardoor, in een poging om dat trauma te genezen, de ermee gepaard gaande gevoelens telkens weer in het huidig moment gebracht worden. Op die wijze echter genees je of zuiver je niet het denken. Wel door je vastberaden te richten op liefde. Deze gedachtevormen, de angsten en nachtmerries, verdwijnen wanneer je ze niet langer voed met er telkens weer naar te kijken, maar je te richten naar liefde, te kijken naar liefde. Je kijkt naar de waarheid. En uiteindelijk wordt jouw denken hiermee gevuld. Dat is wat wij hier doen.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we zien elkaar morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten