maandag 4 januari 2021

Les 5 ~ Ik voel nooit onvrede om de reden die ik denk. Met commentaar van Jezus.

 



Jullie zijn inderdaad gezegende wezens. Ik ben degene die jij kent als Jezus.

Het is belangrijk dat je begrijpt dat de meeste dingen die jou in de war brengen helemaal niet zijn wat jij denkt dat ze zijn. Jouw boosheid omdat iemand jou met de wagen de pas afsnijdt of het feit dat de blik van iemand jou een slecht gevoel geeft zijn de uitgelezen kansen die het ego gebruikt om de afscheiding in stand te houden en jou eenzaam, angstig en machteloos achter te laten.

Wanneer je begint te begrijpen hoe jouw denken jouw gevoelens beïnvloedt, hoe jouw gevoelens jouw gedrag, jouw manier van handelen beïnvloeden en hoe jouw gedrag of manier van handelen jouw leven beïnvloedt dan zal je ook het belang begrijpen van dit trainingsprogramma van de denkgeest. Velen houden niet zoveel van deze waarheid, maar ik zeg het toch even.

Door culturele en religieuze leringen, door het schoolsysteem, door de televisie is jouw denken jouw hele leven lang ingebed in een verregaand trainingsprogramma. Al deze systemen zijn trainingsprogramma’s van het denken. Veel van jouw manier van handelen komt niet door gebruik te maken van je vrije wil en vrije keuze, maar door deze trainingsprogramma’s van het denken dat diep doorgedrongen is in jouw persoonlijkheid.

Wanneer je naar de wereld kijkt, kijk je in feite door verschillende lenzen. Vele hiervan, eigenlijk de meeste, komen niet voort uit jezelf en wijken enorm af van wat echt goed, juist en waar is. En omdat je nog nooit dieper in je denken bent afgezakt om deze kleine verstoringen uit te spitten weet je ook niet wat je denkgeest is. Je hebt geen flauw benul van wat je denkgeest precies nodig hebt om perfect te kunnen denken.

Al de angsten die jou door je ouders werden ingegeven, de oppervlakkige waarden die de maatschappij toekent via televisie zijn de waardesystemen geworden en vormen de basis voor jouw kijk op de wereld. En misschien heb je het inmiddels opgegeven om nog langer naar de televisie te kijken, maar geloof ons, je bent via verschillende bronnen duizenden uren lang geïndoctrineerd. En elke bron heeft zijn waarde vastgelegd in jouw denken. Deze versie van Een Cursus in Wonderen brengt jou terug naar de waarheid, maar hier is wel wat tijd voor nodig.

Dus op dag 5 feliciteren we jou dat je bent komen opdagen. We bedanken ook Tina omdat zij de taak op zich heeft genomen van leraar, bemiddelaar en kanaal om jou te ondersteunen op jouw reis terug naar liefde, naar huis en naar de waarheid.

Je vindt een enorme vrede in je denken wanneer je alle overtuigingen en negatieve gedachten uitbant. Je hart stelt zich open. Je wordt grootmoediger. Er zal geen verlies zijn van je persoonlijkheid, alleen de scherpe kantjes zullen ervan afslijten.

Blijf dus de lessen verder doen. We zien je morgen opnieuw voor les 6.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten