maandag 25 januari 2021

Les 26 ~ Mijn aanvalsgedachten zijn een aanval op mijn onkwetsbaarheid. Met commentaar door Jezus


 

Gezegend ben je. Ik ben degene die je kent als Jezus. Eens te meer zijn wij verheugd omdat jij de discipline oplegt ook vandaag bij ons te zijn tijdens dit samenkomen.

Elke dag zijn er veel mensen die deze lessen doen. Het is goed om je een voorstelling te maken van deze prachtige groep waar ook jij deel van uitmaakt. Vele onder jullie voelen zich alleen, een beetje verlaten of afgezonderd, maar kijk dan eens naar de getallen die hier onder de video staan en merk op hoeveel mensen dezelfde les als jij doen. Dat is toch heerlijk om te zien. Schroom dus niet om je echt met deze groep verbonden te voelen. Jij maakt deel uit van een wereldorganisatie.
En net zoals angst wordt uitgezonden via de reguliere mediasystemen, zenden wij hier samen allemaal liefde uit. Jullie zijn allemaal gedisciplineerd bezig met het hertrainingswerk van het denken waardoor elk van jullie een stap terugneemt van de aanvalsgedachten over jezelf en over anderen; je weet dat deze gedachten als angst terugkeren naar jou en dat dit een actie is uit vrije wil; je weigert jezelf of de ander aan te vallen en je weet dat die aanval geprojecteerd wordt en dat jij dit voelt.

Het is belangrijk om te weten dat jij alleen jouzelf aanvalt. Jouw denken doordringt de hele wereld waarin jij leeft. En wanneer je de wereld aanvalt, val jij jezelf aan en dat is letterlijk te begrijpen, niet figuurlijk. Het gedeelte uit jouw bewustzijn dat jij projecteert maakt deel uit van jou, ook al lijk je die buiten jou waar te nemen. Het is het deel van jouw denken dat jij van jou afzet om de schijn van een (verwaarloosbare) vrede te behouden. Het lijkt meer op een staakt het vuren dan op een werkelijke vrede. Echte vrede betekent dat jij weet dat je onkwetsbaar bent.

Je bent een eeuwig spiritueel wezen. Je was dit voor je in dit lichaam werd geboren en je zal dit zijn als je dit lichaam terzijde hebt gelegd omdat het lichaam niet kan sterven gezien het nooit levend was. Dit moeten we even verduidelijken.

Het lichaam is een ding dat door jouw denkgeest tot leven wordt gebracht. Eerst was er jouw denkgeest. Die is er nu en ook in de toekomst blijft dit altijd zo. Jouw geest is door God geschapen en daarom onveranderlijk. Het lichaam werd door jou tot leven gebracht zodat je hier kan leren afstand te nemen van die aspecten van jouw denken die jou niet langer van nut zijn. Dat is het enige doel ervan: in liefde in verbinding te staan, jou de mogelijkheid te bieden jou doorheen jouw ervaringen te bewegen, te leren wat liefdeloosheid is en dit los te laten. En van zodra dit lichaam dit doel heeft gediend, de nodige ervaring mogelijk heeft gemaakt, is het niet langer nodig. Dit is niet iets om bang voor te zijn, het is jouw terugkeer naar huis.

Wie jij bent is onveranderlijk. Eeuwig en een met God in de werkelijkheid. Je bent niet afgescheiden.

Deze afscheiding is een illusie die kracht krijgt door jouw geloof erin en het is dit geloof dat we ongedaan maken. We maken jouw geloof in aanval, dat jouw geloof in afscheiding wil aantonen, ongedaan.

Dit is een heel krachtige oefening. Contempleer hierop. En doe de praktijkoefeningen het aantal keer die van jou worden gevraagd. We weten dat je het druk hebt in jouw wereld en dat je af en toe een herinnering kan gebruiken. Uiteindelijk zal ook die behoefte wegvallen. Je zult merken dat deze lessen diep zijn doorgedrongen in jouw denken. Je traint jouw denken om op dezelfde lijn te komen met deze prachtige principes. De kwellende verschrikkingen die jou zorgen geven, angst, spijt, schaamte en schuldgevoel zullen uit jouw denken verdwijnen. Wij beloven jou, wanneer je dit opvolgt – en in feite is dit een wetenschappelijk programma, wanneer je de lessen doet zoals gevraagd dat je werkelijk vrede zult vinden. Het gevoel waar jullie allemaal naar trachten als je gaat shoppen, met wat drank of tijdens het kijken naar de televisie; je zoekt naar een adempauze, naar een onderbreking uit het lijdende denken. 


Met deze manier wordt dit met liefde en voor altijd geklaard. En wanneer je die staat van vrede hebt bereikt weet je dat dit het mooiste geschenk is die jij een ander kan geven. Je kan hen vertellen hoe jij die vrede gevonden hebt. Dat is ook wat Tina deed. Ze vond een vrede in haar denken die ze nooit eerder ervaren had en werd zo bereid gevonden om dit mooiste geschenk met jullie allemaal te delen.

Wanneer je al deze lessen geoefend zult hebben, zal jij je er bewust van zijn hoe jij de oorzaak was van jouw lijden door in jouw denken anderen en jezelf aan te vallen met woorden en handelingen en je zal je bovendien realiseren dat dit een keuze is en dat dit niet zo hoeft te zijn.

Ik ben degene die je kent als Jezus en nogmaals, wij zijn blij dat je ook vandaag bij ons was. We zien elkaar morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten