dinsdag 19 januari 2021

Les 20 ~ Ik ben vastbesloten te zien. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Ook dit is een belangrijke les. Je bent ervan overtuigd dat jij kunt zien. Je bent ervan overtuigd dat je precies weet wat er omgaat in de wereld. Je bent ervan overtuigd dat je precies weet wat goed is en wat slecht en wat je wel en niet zou mogen zijn. Maar hierin zit de arrogantie van jou, gezien je niet goed opgeleid bent om dergelijke vaststellingen te doen.

‘Ik ben vastbesloten te zien’, betekent dat je bescheiden genoeg bent om aan te nemen dat je misschien wel helemaal niet kunt zien, iets wat door jouw begeleidingssysteem aangegeven wordt met een negatief gevoel.

Wanneer je naar iets kijkt – een situatie, een persoon, plaats of een ding – en je voelt hierbij een sterke negatieve emotie dan betekent dit dat je niet op de juiste manier ziet.

Omdat je met de veroordelende en bekrompen focus van het ego kijkt, zorgt je zeer beperkte ervaring met en begrip van spiritualiteit en spirituele principes ervoor dat je aanneemt dat je weet wat iets betekent. Maar je begrijpt het niet en dit is wat deze negatieve emotionele feedback jou wil duidelijk maken: dat je niet op de correcte manier kijkt. Maar dat kan ook niet anders, je kent geen andere manier. Je bent opgevoed om te geloven in bepaalde strenge regels over wat je nu ervaart en wat jij jouw realiteit noemt. Over het algemeen werd dit jou door anderen mensen aangeleerd, maar er kan ook sprake zijn dat er nog informatie uit vorige incarnaties is achtergebleven. Je gebruikt dus een mengelmoes van verschillende overtuigingen om te bepalen dat wat je ziet goed is of slecht.

Aan de hand van deze lessen proberen we jou op de frequentie van liefde te brengen zodat je niet langer strijd voert met de wereld die je ziet. Want hier vinden de meesten zich terug: in een voortdurend staat van oordelen, van angst, van boosheid en van overleven. Je bent bezorgd om wat er in de toekomst staat te gebeuren, over jouw relaties en wat ze betekenen.

Deze gedachte ‘vastbesloten zijn om te zien’ is een prachtig en krachtig statement naar het universum dat jij je bewust bent dat je de dingen niet op de juiste wijze ziet. Dit weet je omdat je niet de hele tijd gelukkig en in vrede bent en dit wordt jou verteld door een ‘bericht’ uit jouw systeem.

Misschien begint het nu ook te dagen dat wij je sturen om je aandacht meer te richten op dat wat er omgaat in jouw denkgeest. Dat zal je af en toe niet lukken. Dat zal je frustreren en het ego zal aandringen om te stoppen met deze lessen. Het is de reden waarom we dit hier nu aanhalen. Het is heel belangrijk dat je dit jaar blijft volhouden om te zien dat de uiterlijke wereld niet de plek is waar je gelukkig en veilig bent. Je moet naar binnen gaan en je verbinden met de Geest, je verbinden met Al Wat Is.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we zien elkaar morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten