donderdag 28 januari 2021

Les 29 ~ God is in alles wat ik zie. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij inderdaad, ik ben degene die je kent als Jezus.

En het is de waarheid: God is vandaag in alles wat je ziet. Dit is in strijd met de aannames in jouw cultuur om alles als heilig te beschouwen of dat nu een vlo is, een vuile luier, een dode boom, een auto-ongeluk. Tegen zulke zaken zeggen jullie: ‘hier is God niet.’

Er ontstaat een grote kloof in jouw denkgeest wanneer je de wereld indeelt in dingen die heilig zijn en dingen die onheilig zijn.

Je kan je niet veilig voelen in een wereld waar God voor vijftig procent, voor de helft, afwezig is. Je wordt hierdoor geconfronteerd met de gevolgen van die keuze want wie heeft dan de leiding over die andere vijftig procent? Als dat God niet is, wie dan wel? Hierdoor is de mogelijkheid van een duivelse aanwezigheid ontstaan. Dit is een weerkaatsing van de gespleten denkgeest. Het is niet de werkelijkheid.

God is in alles wat je ziet. Daar kan je op vertrouwen. Maar om dit te geloven is het nodig dat je jouw denken hertraint. Je zal het niet direct geloven. En dat is oké.
Het ego zal zeggen: God is zeker hierin, maar daarin kan God niet zijn. Toch moet je de gevolgen begrijpen van het verdelen van de wereld in goed en slecht. Dat betekent dat je niet veilig bent. Het betekent dat er een kracht aanwezig is even sterk aan die van God, maar niet zichtbaar. Je hebt geen flauw idee waar die kracht op de loer ligt, wat die kracht is of waarom ze er is en dat zorgt voor grote angst binnen in jou.

Je moet weten dat deze les diepe vrede teweegbrengt. Deze les belet jou nog langer rond te wandelen in angst, wachtend op de klophamer van de duivel op je hoofd. Dat gaat niet gebeuren. Dus waarom je dan zo gedragen? God is in alles wat je ziet, ook in jou.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we zien elkaar morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten