dinsdag 26 januari 2021

Les 27 ~ Ik wil niets liever dan zien. Met commentaar door Jezus.


 

Gezegend ben jij. Ik ben degene die je kent als Jezus.

Wat belangrijk is, is dat je de aarzeling opmerkt die met dit idee gepaard gaat. Jouw maatschappij is goed getraind in het idee dat als je mij wil volgen dit samen moet gaan met offer, met lijden en zelfs met het martelen van jezelf. Naarmate je meer vastberaden wordt in jouw keuzes zal dit geloof ook meer naar boven komen.

Het grootste deel van deze overtuigingen en ideeën – de joods-christelijke leer van de kerkgenootschappen die de maatschappij gevormd en bestuurd hebben op basis van deze leer – zijn in feite een heel lange tijd verborgen geweest, geheim gehouden. Je bent je er zelfs niet bewust van dat dit ook in jouw denken zit opgeslagen en het is pas naarmate je meer en meer in de richting van de liefde begint te stappen dat dit liefdeloze gevoel naar boven komt drijven.

Het is daarom ook een heel belangrijke dag omdat dit idee een heel belangrijke boodschap bevat. Jullie zien jezelf als ‘onschuldig’. De ‘slechte’ is altijd ergens buiten jou en jij bent degene die liefdevol en vriendelijk is: ‘dit had men niet mogen doen en jij doet nog zo je best’.
Dergelijke verhalen vieren hoogtij in de denkgeest en het is pas wanneer je echt begint te lopen op het pad naar ware liefde en jij je wendt in de richting onderwezen te worden van zuivere ware spirituele liefde, dat jou het verlangen naar dood, het verlangen van het ego, duidelijk wordt.

Sommige bewoordingen in Een Cursus in Wonderen zijn onweerlegbaar. Ze zijn zo zonneklaar opgesteld omdat deze ideeën voor jou verborgen zijn en hier willen wij jou op attenderen. We willen dat je beseft dat je angst zult voelen wanneer je de weg naar liefde bewandelt.

Hoe komt dat? Waarom werkt het pad richting liefde beangstigend wanneer jij toch dat liefdevolle wezen bent die je denkt te zijn? Omdat in jouw maatschappij liefde gekoppeld wordt aan opoffering en lijden en het ego niet wil liefhebben. Dat deel in jouw denkgeest dat in jouw maatschappij getraind werd door de oorlogsstokers met hun benauwende trainingsprogramma’s, dat deel van jouw denkgeest dat akkoord is gegaan met deze trainingsprogramma’s en ze ook heeft nageleefd door ze te gebruiken in handelingen, woorden, gedachten en daden, komt naar boven drijven en begint te redetwisten. Het beweert dat het niet veilig is en dat je in een richting aan het gaan bent waar je geen controle over hebt. En controle is uitermate belangrijk. Verdedigingen zijn belangrijk. Dit zijn ego-gedachten.

Wanneer je enige vorm van weerstand of angst voelt terwijl je deze lessen doet, denk er dan aan dat je blootgesteld wordt aan dat deel van jouw denken dat gelooft dat het volgen van mijn leer zal leiden tot lijden. En dat kan of zal jou niet verbazen want het verhaal dat aan mijn leven werd toegevoegd is een verhaal over lijden, offer en straf door een liefdevolle vader aan zijn onderdanige zoon. Volgens dat gegeven was er geen andere weg mogelijk, het maakt niet uit hoe goed je bent geweest, bent of nog zult zijn, je mag je aan een straf door God verwachten. Dat is de onderliggende boodschap die men gaf aan het onderricht omtrent mijn leven, kruisiging en opstanding.

Dit is iets wat je moet weten en begrijpen en je er bewust van worden dat dit geloof en deze angst voor offer naar boven komt in jouw denken. Vrees het niet. We doen dit dagelijkse werk dat er uiteindelijk zal voor zorgen dat dit uit jouw bewustzijn verwijderd wordt.

Ik ben degene die je kent als Jezus en opoffering, lijden en martelaarschap zijn geen vereisten voor het lopen van dit pad. Geloof me maar en vertrouw mij hier maar in.

We zijn blij dat je ons ook vandaag kwam opzoeken en we zien je morgen terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten