vrijdag 1 januari 2021

Nieuwjaarsboodschap en Les 1 van Een Cursus in Wonderen met commentaar van Jezus

 2 jaar terug heeft Tina Spalding zich geëngageerd om gedurende het jaar 2019 elke dag de werkboekles van Een Cursus in Wonderen voor te lezen waarna ze zich openstelde om het commentaar over deze les te ontvangen van Jezus.

Ik engageer mij dit jaar om deze les elke dag op mijn blog te plaatsen. 😊

Waarom doe ik dit? In de inleiding van het tekstboek van de cursus staat dat dit een verplichte cursus is, maar dat alleen de tijd wanneer je hem doet vrij te kiezen is. Maar dit jaar is, denk ik, een heel goed jaar waarin heel veel profijt uit Een Cursus in Wonderen gehaald kan worden.

Vele nieuwjaarswensen die ik lees gaan over de blijheid dat 2020 achter de rug is, over de hoop dat het virus zo snel mogelijk verdwijnt, over het vertrouwen dat gelegd wordt in iets van buiten ons, of dat nu de regering of het vaccin is, het maakt niet uit, als men maar iets heeft waardoor de angst verminderd wordt.

Maar, lieve mensen, 2020 was ook een prachtig jaar en misschien wel het beste jaar ooit. Het was het jaar waarin we verplicht werden om binnen te blijven, met andere woorden het was het jaar waarin we volop de kans kregen om ons naar binnen te keren, in onszelf. Het jaar waarin we de tijd kregen om in alle rust te bezinnen over het leven en welke waarde het voor ons heeft. Voor velen werd hierdoor duidelijk dat in ieder van ons een oersterke kracht leeft die zoveel mogelijkheden biedt dat het roer helemaal omgedraaid kan worden. Zoals Marcel Messing het bij het begin van de opkomst van het internet al opmerkte dat het World Wide Web ook het Worden Wij Wakker is. Dat was 2020. Wij worden wakker. En in 2020 werden we op een liefdevolle manier wakker gemaakt zoals je ook kan lezen in het tekstboek van de Cursus:

Kun je kinderen op een nog zachtaardiger manier wekken dan door een zachte Stem die hen niet verschrikt, maar hen er eenvoudig aan herinnert dat de nacht voorbij is en het licht gekomen? Je vertelt hun niet dat de nachtmerries die hen van angst zo vreselijk beklemden niet werkelijk zijn, omdat kinderen in magie geloven. Je zegt hun alleen geruststellend dat ze nu veilig zijn. Dan train je hen om het verschil tussen slapen en waken te herkennen, zodat ze begrijpen dat ze niet bang hoeven zijn voor dromen. En zo zullen ze wanneer er boze dromen komen, zelf het licht aanroepen om die te verdrijven. (T.6.V.2)

We worden wakker om vanuit een denken gebaseerd op afscheiding, schuld en angst onze geest te trainen naar een denken en voelen vanuit het hart, een denken vanuit een basis van liefde. Niet zomaar de liefde die we kennen voor een partner, een kind, een vriend of vriendin, maar liefde voor het leven, voor alles, voor iedereen, zonder oordelen, begripvol. In eerste instantie voor onszelf, om vandaaruit verder te kunnen stralen naar alles en iedereen.

Ons hele denksysteem is door de eeuwen heen doordrongen van de grillen van de op afscheiding gesteunde overtuigingen. Deze ‘hersenspoeling’ moet omgebouwd worden, terug naar wie we in werkelijkheid zijn: een goddelijk wezen met een menselijke ervaring. Om mee te kunnen vibreren op de nieuwe energietrilling van onze lieve Moeder Aarde bieden de lessen van Een Cursus in Wonderen ons een bijzonder mooie herscholing.

Het werkboek van de cursus bevat 365 lessen, een les per dag dus. Het is altijd mooi en makkelijk om daarmee te starten op de eerste dag van een nieuw jaar en op die manier de lessen dagelijks te oefenen. Vanaf vandaag daarom ook terug te vinden op mijn blog en op facebook.

Ik nodig je uit om samen met velen de dagen van dit jaar te beginnen met de woorden van een van de grootste meesters die hier ooit op aarde rondgewandeld heeft en zoals je op het einde van het werkboek kan lezen: jouw Vriend gaat met jou mee.

Laat ons dit jaar een vriendelijke gedachte denken voor heel de wereld. Moge de wereld gezegend en gelukkig zijn. Want met liefde in gedachten is het liefde dat we kunnen verwachten. 


En dit is de eerste dag van de rest van je leven.

We zijn blij dat je hier ons bent, niet alleen op het moment dat je deze video bekijkt, maar we zullen ook bij je zijn telkens je deze lessen doet.

We willen dat je begrijpt dat je nu met de beste leraren aller tijden in contact bent. Niet alleen ik, maar er zijn op dit moment veel opgestegen meesters betrokken bij de transformatie van het bewustzijn van de aarde.

En door de eerste stap te zetten op deze lange reis naar de rehabilitatie van je geest, roep je inderdaad geweldige leraren op en werk je met wezens die veel machtiger zijn dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Deze lessen lijken weinig betekend. Ze lijken onbeduidend. Maar proces na proces, gedachte na gedachte, idee na idee, zal je geest genezen worden. En het is in deze eerste kleine babystapjes dat je zelfs ook een fysiek verschil in je bewustzijn zult opmerken. Dat kan gaan van gevoelens in je hoofd of lichaam, je kan bijvoorbeeld geluiden in je oren horen suizen, je kan zelfs druk voelen op bepaalde delen van het lichaam.

Aangezien je getraind bent in joods-christelijke leringen van jouw tijd, is het heel belangrijk dat je door angst geen bange gevoelens opwekt. Je bewustzijn breidt zich uit en je lichaam is een weerspiegeling van je bewustzijn; het wordt gecreëerd door je bewustzijn. En dus zul je verschuivingen en veranderingen in je lichaam kunnen voelen als gevolg van de verruiming van je geest.

We halen de prikkeldraad rond het concentratiekamp van je beperkte ego-geest weg en je zult op veel verschillende manieren expansie gaan voelen.

Wees dus dapper wanneer je te maken krijgt met deze nieuwe gevoelens, kijk ernaar met een enthousiasme en nieuwsgierigheid, in plaats van met angst. En als je merkt dat er angst in je geest opkomt, weet dan dat het daar ingeplant werd door een onderricht dat niet door liefde werd gestuurd.

Deze leringen gaan over uitbreiding. Ze gaan over vrijheid, echte vrijheid. Je kunt niet vrij zijn in je fysieke lichaam als je niet vrij bent om met je geest te denken en te kiezen.
Je bent inderdaad dapper als je in dit nieuwe werk stapt en het is met groot genoegen dat we je dicht bij ons hart houden en je aanmoedigen om dit werk te doen en morgen weer met ons mee te doen voor les 2.

Ik ben degene die je kent als Jezus en we praten binnenkort weer met elkaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten